GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ: “SAMSUN STADYUMU’NUN KOLTUK RENGİNİ TARAFTAR BELİRLEYECEK”

30 Nisan 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 145 milyon TL'ye mal olacak 33 bin 919 seyirci kapasiteli Samsun 19 Mayıs Stadyumunun inşaatında sona yaklaşıldığını belirterek, koltuk rengi tercihini Samsunluların yapacağını söyledi.

 Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın himayelerinde yapımı tüm hızıyla devam eden ve önümüzdeki sezona yetişmesi planlanan Samsunspor’un 33 bin 919 kişi kapasiteli yeni stadının koltuk renkleri, taraftarların isteğine göre dizayn edilecek. Kırmızı-Beyazlıların resmi internet sitesinde anket başlatıldığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Büyük önem verdiğimiz Samsunspor’un yeni stadında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Stadımızın koltuk renklerinin belirlenebilmesi için Samsunspor’un resmi internet sitesinde birkaç renk ve düzende oluşturulan seçenekler için anket başlatıldı. Samsun halkının pazartesi akşamı sona erecek bu ankete yoğun bir katılım sağlayacağına inanıyorum. Stat, bu anketten çıkan sonuca göre dizayn edilecek. Samsunluların tercihi stada yansıyacak. Samsunlular nasıl istiyorsa öyle olacak. Samsun halkı ne istiyorsa Bakanlık olarak biz onu yapacağız” diye konuştu. Bakan Çağatay Kılıç, Samsunspor’un resmi internet sitesinde yer alan ankete katılarak tercihini yaptı.

İnşaat ne durumda? 
Kırmızı-Beyazlıların önümüzdeki sezon maçlarını oynayacağı yeni stadın imalat durumu yüzde 77’ye ulaştı.UEFA 2020 standartlarına göre yapılan Stadyum İnşaatının çatı bölümünde kilit geçme imalatı devam ederken, çelik malzemelerdeki boya ve rötuş işlemlerine de başlandı. Stadın AVM bölümündeki çatı çeliğinde imalat ve montaj çalışmaları sürüyor. Merdiven korkuluğu, cam, kapı, ahşap ve granit tezgah imalatları süren inşaatın dış cephe malzemesiyle ilgili onayın da uzmanlardan alındığı ifade edildi. Stadın mekanik bölümünde ise vitrifiye ve sıhhi tesisat armatürleri ile klima santrallerinin montajları devam ediyor. Ayrıca saha aydınlatmaları ve pano bağlantılarında da önemli mesafe kaydedildi. Dış cephe modüler sistem panelleri  ile koltuk imalatı önümüzdeki hafta başlıyor. Bazı taraftarların koltukları kırarak sahaya atmasını engellemek için tribünlere yerleştirilen koltukların sağlamlığı test edildi. Stadyumdaki alt yapı çalışmaları da devam ediyor.
"Stadyum; restoranları, alışveriş merkezleri ve localarıyla bir yaşam merkezi haline gelecek"
140 bin metrekare alanda yapılan Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda yerden çim ısıtma, tribünden ısıtma, alışveriş merkezi, localar, 7 restoran, ofisler, amatör kulüplere tahsis edilecek antrenman sahaları bulunacak. Karadeniz'in rüzgarlı olduğunu düşünülerek rüzgar kanalları ona göre yapıldı. Çatı sistemi stadyumdaki seyircinin ambiansının olduğu gibi stat içine yayılması için çatı sistemi eğimli yapılıyor. Akıllı stat diye ifade edilen stadyumun içerisindeki tüm elektronik ve mekanik sistemler birbirine bağlantılı olacak. Örneğin, statta bir yangın çıktığı zaman, sulama sistemleri harekete geçecek ve turnikeler serbest kalacak.