BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUN’DA 'GENÇLİK BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ’NE KATILDI

19 Mayıs 2016

Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihi olan 19 Mayıs 1919’un 97. yıl dönümü dolayısıyla Samsun’da, bin 919 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla "Gençlik Bayrak Yürüyüşü" yapıldı. Yürüyüşe Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Gençlik Bayrak Yürüyüşü'nde binlerce gençle birlikte yürüdü. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organize ettiği 'Gençlik Bayrak Yürüyüşü” adıyla yapılan yürüyüşte bin 919 metre uzunluğundaki bayrak, gençler, sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar eşliğinde taşındı. Yürüyüş öncesi konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Bugün burada 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yürüyüşünü yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. İnşallah Samsun olarak ilk adımın atıldığı tarihimizden aldığımız güçle, Gazi Mustafa Kemal’in Samsun'dan 19 Mayıs 1919'da başlatmış olduğu istiklal ve istikbal yürüyüşünü bugün de devam ettirip 2023, 2053, 2071 hedeflerimize doğru hızlı ve kararlı şekilde ilerlediğimizin bir göstergesi olarak Samsun'da yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz" dedi. Bakan Çağatay Kılıç, Samsunluları yürüyüşün ardından Tekkeköy ilçesindeki Yaşar Doğu Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan ‘1915 Bir Hilal Uğruna’ adlı sahne gösterisini izlemeye davet etti.  
Konuşmanın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın talimatıyla bin 919 metrelik Türk bayrağı ile Cumhuriyet Meydanı üzerinden başlayan yürüyüş Lise Caddesi, İstiklal Caddesi üzerinden devam etti. 'Gençlik Bayrak Yürüyüşü' Öğretmenevi kavşağından dönülerek Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yol boyunca gezdirilen bin 919 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile yapılan yürüyüşe vatandaşlar alkışlarla destek verdiler.
Yürüyüşe; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, askeri - mülki erkan, gençler, sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.