BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, SAMSUN'DA ‘1915 BİR HİLAL UĞRUNA’ GÖSTERİSİNİ İZLEDİ

19 Mayıs 2016

Samsun'da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ‘1915 Bir Hilal Uğruna’ adlı sahne gösterisi sunuldu. Gösteriyi Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da izledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından desteklenen ‘1915 Bir Hilal Uğruna’ gösterisi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Tekkeköy ilçesindeki Yaşar Doğu Spor Salonunda sahnelendi. Osman Gazi'nin rüyası ile başlayan, İstanbul'un fethinden Çanakkale'ye uzanan ve Çanakkale'de hangi değerlerimizi koruduğumuzu anlatan ‘1915 Bir Hilal Uğruna’ sahne gösterisinde 210 oyuncu görev aldı. 
Ücretsiz olarak izlenen gösteride, Devlet Halk Dansları Topluluğu Sanatçıları başta olmak üzere; İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Grubu, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Sanatçıları, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçıları, Ege Ordu Komutanlığı Merasim Bölüğü Askerleri, Dans Türkiye Grubu ve Senegalli Grup konuk oyuncular yer aldı. Gösteriyi Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ve çok sayıda vatandaş izledi.

Gösterinin sonunda Bakan Çağatay Kılıç ve Karaaslan, oyuncuları tebrik ederek karanfil verdi.