BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, SICAK YUVA VAKFI’NIN İFTARINA KATILDI

01 Temmuz 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) çeyrek finalde Polonya ile Portekiz arasında oynanan maç öncesi, saygı duruşunun talep gelmeden yapılması gerektiğini belirterek,"Eğer teröre karşı birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza duruyorsak bir talep beklenmemesi gerekmektedir” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, İstanbul’da Suriyeli gençler için Sıcak Yuva Vakfı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Konuşmasına İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen terör saldırını kınayarak başlayan Bakan Çağatay Kılıç, “İki gün önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tedavisi devam eden hastanelerde şifa arayan yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu terör saldırısı karşısında milletimizin kenetlenerek teröre en büyük cevabı vereceğine inanıyorum‘’ diye konuştu.

 İftar davetini düzenleyen Sıcak Yuva Vakfı’na yaptığı çalışmalardan  dolayı  teşekkür eden  Bakan Çağatay Kılıç,‘’ Vakfın kurucuları arasında yer alan Sayın Cumhurbaşkanımızın da ortaya koymuş olduğu ilkeler ve çalışma prensipleri çerçevesinde üzerinizde büyük bir sorumluluk  var. Evinden, ailesinden sıcak bir yuvadan uzak kalmış olan her bir kardeşimizin,sizin  görev ve ilgi alanınıza girmesi önemli bir olaydır. Ancak aynı zamanda ağır bir sorumluluk getiren durumdur. Rabbim inşallah sizleri bu noktada muvaffak olmayı nasip etsin. Biz de  Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak özellikle proje çalışmaları esnasında sizlere destek olmaya çalışacağız ”şeklinde konuştu. 
 "2023, 2053, 2071 hedefleri  bölgemizin kalkınmasına katkıda bulunuyor"
 AK Parti hükümetlerinin  2002 yılından  bu yana milleti  kucaklayan siyaset yapmasının çok büyük atılımlar getirdiğini söyleyen  Bakan Çağatay Kılıç,sözlerini şöyle sürdürdü:
 “Bu atılımların ülkemizin sosyal yardımlaşma ve sosyal bilinç anlamındaki çalışmalarda da çok büyük bir farklılık getirdiğini biliyoruz.  Bugün Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan ve İstanbul’u İzmir 'e bağlayan Osmangazi Köprüsü’nün açılışını yaparak  buraya geldik. Ülkemize, milletimize ve bölgemize hayırlı olsun. Türkiye’nin 2023, 2053, 2071 hedeflerine ilerlemesi için verdiği bu çaba, aynı zamanda bölgeyi etkiledi. Bölgemizin kalkınmasına  da katkı veriyor. Bu gün burada bir zalimin, bir katilin yanından yaptığı zulümden kaçan kardeşlerimizle bir aradayız; Suriye’den ülkemize sığınmış olan ve geleceğini ülkemizde kurup, ileriki yıllarda hem Türkiye  hem Suriye'ye   hizmet edecek kardeşlerimizle...’’ 
 “Bizim inancımızda bir masumun ölümüne sebep olan tüm insanlığı öldürmektedir”
 Konuşmasında bir süre önce Brüksel Havalimanı’nda da bir terör saldırısının gerçekleştiğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Hem Sayın Başbakanımız hem de İçişleri Bakanımız Atatürk Havaliman'ında gerçekleştirilen saldırının neyi işaret ettiğini dile getirmişlerdir. Aynı örgüt daha önce Avrupa’nın başkentlerinde yaptığı haince terör saldırılarında da masun insanlarının canına kıydığı gibi İstanbul’da da bunu yapmaya çalışmıştır. Belirli ölçülerde bunu gerçekleştirebildi. Çünkü bizlerin temsil ettiği değerlere karşı o canilerin hiçbir saygısı yok. Temsil ettiğimiz insanlık değerlerimle, inancımızla hiçbir alaka ve ilgileri bulunmamaktadır. Bizim inancımızda bir masumun ölümüne sebep olan tüm insanlığı öldürmektedir. Biz Müslümanlar olarak, İslam dinini yaşamaya çalışanlar olarak bunları reddediyoruz. Brüksel’de de böyle bir saldırı gerçekleşmiş ve Brüksel Havalimanı uzun süre hizmet verememişti. Biz  bir gün içerisinde bu terör saldırısının yaralarını hızlı bir şekilde sarıp, milletimiz ve devletimizin gücüyle üstesinden geldik.dedi.
“Suriyeli kardeşlerimiz bağrına basan bu millet asla unutmayacak”
 Ülkemize sığınmış  ve burada  eğitim gören Suriyeli  vatandaşların ilerleyen zamanlarda farklı ülkeler ve farklı bölgeler arasında köprüler kuracaklarına inandığını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Onlar  zulmü gördükleri ve yaşadıkları için başarılı olacaklardır. Onlar zalimi gördüler. Asla zalim olmayacaklar ve asla da zulüm yapmayacaklardır. Onları bağrına basan bu milleti asla unutmayacaklardır. Bu değerli duyguları bizlere yaşattığı için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.”diye konuştu.
"Birlikte mücadele ediyorsak  herkesin teröre karşı duruşunu otaya koyması gerekiyor" 
Bakan  Çağatay Kılıç, EURO 2016 çeyrek finalinde oynanan Polonya-Portekiz maçında, Atatürk Havalimanı'ndan gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve alkışlı protesto yapılmasına da dikkati çekerek,"Avrupa Futbol Şampiyonası'nda devam eden maçlar var. Dün bu konuyu dile getirmiştim. Teröre karşı dostlarımızdan beklediğimiz bazı jestler vardı. Çünkü biz Türkiye olarak dünyanın neresinde bir terör saldırısı olduysa bunun karşısında durduk. Biz de dostlarımızdan, müttefiklerimizden aynısını bekliyorduk. Bu akşam Fransa'da oynanan karşılaşma öncesinde Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında vefat edenler için bir saygı duruşu gerçekleştirildi. Biz bunu talep etmek zorunda değiliz. Eğer teröre karşı  birlik ve beraberlik içerisinde  omuz omuza  duruyorsak,mücadele ediyorsak, bir davet olmadan herkesin teröre karşı duruşunu otaya koyması gerekiyor." 
“Bizim imkanlarımız, Suriyeli kardeşlerimizin imkanlarıdır”
 Suriyeli gençlerin sportif anlamda kendilerini geliştirmesini isteyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı;
 "Biz bu imkanları size sunuyoruz. Çok değerli vakfımızın yöneticilerine de bir daha hatırlatıyorum, bizim imkanlarımız sizin imkanlarınızdır.  Çünkü hizmet ettiğiniz 400'den fazla kardeşimizin bu imkanları kullanmaya hakkı vardır. Bunlar Türk milletinin dünyaya ve kendi milletinin gençliğine hizmetleridir. Bunlar şahsi mallarımız, mülklerimiz, binalarımız, yatırımlarımız değildir. Bu milletin yatırımlarıdır. Bu milletin geleceğe yürüyüşünün yollarından geçen kilometre taşlarından birisidir.  Onun için lütfen bunları kullanma noktasında hiçbir şekilde çekinceniz olmasın."