BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ TUNCELİ’DE

01 Temmuz 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çeşitli ziyaretler yapmak üzere geldiği Tunceli’de ilk olarak valiliği ziyaret etti. Burada önemli açıklamalarda bulunan Bakan Çağatay Kılıç, “Gençlerimizin Tunceli’de iyi eğitim alıyor olması ve girdikleri sınavlarda başarılı olmaları bizleri mutlu ediyor. Onlara kendilerini geliştirebilmeleri için biz de gece gündüz çalışacağız” şeklinde konuştu.

 
Konuşmasına Tunceli ziyaretini Ak Parti Samsun İl Teşkilatı ile birlikte gerçekleştirdiklerini belirterek başlayan Bakan Çağatay Kılıç, “Tunceli’de şu anda Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda yaklaşık 2600 yatak kapasiteyle hizmet veriyoruz. 2015 yılı içerisinde açtığımız 2 yurtla farklı bir kapasite noktasına ulaşmış olacağız.  Eğitimle ilgili verilen bilgiler gerçekten sevindirici. Gençlerimizin Tunceli'de iyi  eğitim alıyor olması ve girdikleri sınavlarda başarılı olmaları bizi mutlu ediyor.  Onların daha fazla kendilerini geliştirebilmeleri için, daha fazla imkan sunma noktasında biz de gece gündüz çalışacağız. Lisanslı sporcu  ve kulüp sayımızın artmış olması önemli.  Sporun çok önemli bir özelliği var; O da birleştirici ve kaynaştırıcı bir unsur olarak çok güzel bir platform sunuyor. Bunu daha da geliştirmek konusunda biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yüzme havuzumuz şu anda geçici kabul aşamasında. İnşallah en kısa sürede bitirip vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Gençlik merkezimiz şu anda faaliyette. Atatürk Stadyumu ile ilgili bazı talepler konusunda da inceleme yapacağız” dedi.
 
“Tunceli’de sportif başarılara imza atacak sporcular yetiştireceğiz”
 
Tunceli’nin kültürü ve doğal güzellikleri ile önemine vurgu yapan Bakan Çağatay Kılıç, “Tarihiyle, kültürüyle aynı zamanda doğal güzellikleriyle  Tunceli hemşerilerimizle başarabileceğimiz çok güzel hizmetler olduğunu düşünüyoruz.   Bu anlamda AK Parti hükümetleri döneminde, Cumhuriyet tarihimizde görülmemiş yatırımların Tunceli’ye yapılmış olduğu zaten aşikar.  Özellikle sportif anlamdaki amacımız Tunceli’den farklı branşlarda Türkiye’de önemli sportif başarılara imza atmış kardeşlerimizin yetişmesini sağlamak olacak. Kayıkhane’ye yapılan yatırım gerçekten güzel bir yatırım.  Bölgede suyun olması ve su sporlarına da imkan tanıyor olması  çok önemli.  Örneğin Samsun’da belediyemizin inşa ettiği su kayağı merkezimiz var.  Onun belki bir benzerini burada yapabiliriz.  Onların üzerinde de çalışmalar yaparız” ifadelerinde bulundu.
 
“Geleceğe hep beraber kuvvetli bir şekilde yürüyeceğiz”
 
“Ülkemizin içerisinde bölücü faaliyetlerde bulunmaya çalışan vatandaşlarımıza özellikle de gençlerimize kullanan ve masum vatandaşlarımızı katledenlerle de mücadelemiz en kararlı şekilde sonuna kadar devam edecek” diyen Bakan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı;
 
“İstanbul’da iki gün önce Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde meydana gelen terör saldırısında birçok vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti.  Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar, vefat edenlere rahmet diliyorum.  Bu, birliğimizin beraberliğimizin  ancak daha kuvvetli olmasını sağlayacaktır.  Birbirimize kenetlenmemizi ve  hepimizin bu güzel vatanda  Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları içerisinde geleceğe hep beraber el ele kol kola yürüyüşümüzün ancak daha kuvvetli bir nişanesi olacaktır. Hep beraber Tunceli’de farklı hizmetlerin önümüzdeki dönem içerisinde hayata geçmesini sağlayacağız.  Samsun’un Tunceli ile kardeş bir teşkilat olarak görevlendirilmiş olması  partimiz açısından da  Samsun ve Tunceli arasındaki yoğun gidiş gelişlerin olacağını gösteriyor.  Bu noktada hem milletvekillerimizin hem teşkilatımızın fırsat buldukça, imkan buldukça Tunceli’de olacağını söyleyebilirim. Aynı zamanda Tunceli’de olan teşkilatımızın fırsat buldukça Samsun’a da geleceğini biliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın 14 yıldır  Türkiye’deki değişimin dönüşümün  nereden nereye  geldiğinin en önemli göstergesi olarak dün yaptığımız Osmangazi Köprüsü açılışında da gördük.  Ülkemiz artık çok büyük yatırımlara imza atıyor.  Sayın Başbakanımızın bakanlık döneminde  gerçekleştirdiği ulaşım ve alt yapı yatırımlarında çok büyük bir atılım var.  Tunceli’de daha önce olmayan 41 km duble yol bu dönemde yapıldı. Bu anlamda geleceğe hep beraber inşallah çok daha kuvvetli bir şekilde yürüyeceğiz.”
 
Bakan Çağatay Kılıç, valilikteki konuşmasının ardından, Tunceli şehir merkezinde yürüyerek gittiği Tunceli Atatürk Stadyumu’nda incelemede bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.