BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİN CENAZE TÖRENİNE KATILDI

17 Temmuz 2016

Bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimini protesto ettikleri sırada hayatlarını kaybeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank ile İbrahim Yılmaz, Halil Kantarcı, Yunus Emre Ezer, Erkan Pala ve Ömer Cankatar son yolculuklarına uğurlandı.

Bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimini protesto ettikleri sırada hayatlarını kaybeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank ile İbrahim Yılmaz, Halil Kantarcı, Yunus Emre Ezer, Erkan Pala ve Ömer Cankatar son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katılarak demokrasi şehitlerinin ailelerine başsağlığı dilediler.
FETÖ mensuplarının darbe girişimine karşı meydanlara çıkararak mücadele ederken yaşamlarını yitiren demokrasi şehitleri İlhan Varank (45), İbrahim Yılmaz (22),  Halil Kantarcı (37),  Yunus Emre Ezer (38), Erkan Pala (51) ve Ömer Cankatar (33) için Fatih Camisi'nde tören düzenlendi.
Demokrasi şehitlerinin Türk bayraklarına sarılı naaşları, Fatih Camisi'nde musalla taşına konuldu. Demokrasi şehitlerinin yakınları camide taziyeleri kabul etti.
Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, , Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazını kılmak için caminin avlusuna  Abdullah Gül ile birlikte geldi.
Helallik alınmasının ardından cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer katılımcılar, cenazelere araçlara taşınması sırasında omuz verdi. Cenazeler, toprağa verilmek üzere mezarlıklara gönderildi.