BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ EROL, ABDULLAH TAYYİP OLÇAK VE MUSTAFA CAMBAZ’IN CENAZE TÖRENLERİNE KATILDI

17 Temmuz 2016

FETÖ mensuplarının darbe girişimini protesto ettiği sırada hayatlarını kaybeden Arter Ajans'ın sahibi reklamcı Erol Olçak, oğlu Abdullah Tayyip Olçak ile Yeni Şafak gazetesi çalışanı Mustafa Cambaz için MÜ İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nde Tören Düzenlendi.Cenaze Törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

Bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimini protesto ettikleri sırada hayatlarını kaybeden Arter Ajans'ın sahibi reklamcı Erol Olçak, oğlu Abdullah Tayyip Olçak ile Yeni Şafak Gazetesi çalışanı Mustafa Cambaz son yolculuklarına uğurlandı.
Demokrasi şehitlerinin Türk bayraklarına sarılı naaşlarının tören alanına getirildiği sırada vatandaşlar tekbir getirip, slogan attı.
Cenaze törenine, Olçak ve Cambaz ailelerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ,Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Taner Yıldız, Mehmet Ali Şahin, Yalçın Akdoğan, Beşir Atalay, Mahir Ünal'ın da aralarında bulunduğu AK Parti milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile çok sayıda vatandaş katıldı
.
Siyaset, sanat ve spor camialarından birçok ismin katıldığı törende, Erol Olçak ile oğlu Abdullah Tayyip Olçak'ın cenaze namazlarını mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer, Mustafa Cambaz'ın namazını ise İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı.
Namazın ardından tekbir sesleri eşliğinde omuzlara alınan demokrasi şehitleri Erol ve oğlu Abdullah Tayyip'ın Olçak cenazeleri toprağa verilmek üzere Karacaahmet Mezarlığına, Mustafa Cambaz'ın cenazesi ise Çengelköy Mezarlığına götürüldü.
Cenaze namazının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğle vakti Fatih Camisi'nde demokrasi şehitlerinin cenaze namazına katıldığını hatırlatarak, bugün öğle ve ikindi namazlarında Türkiye'nin değişik yerlerinde şehitlerin cenaze namazlarının kılındığını söyledi.
Erdoğan ve Kılıç şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.
Erol Olçak'ın kendisinin yol arkadaşı olduğunu ifade eden Erdoğan, Olçak'ın oğlu Abdullah'tan bahsederken gözyaşlarına hakim olamadı. Erdoğan, "Pırlanta bir yavrumuzdu. Rabbim cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın. Mustafa kardeşimizi de aynı şekilde rahmetiyle tecelli eylesin." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha fazla konuşamayacağını belirterek, "Milletimiz başı sağ olsun. Fakat bu haşhaşilere, bu malum terör örgütüne, Fetullahçı Terör Örgütü'ne, biz bu yolda kefenimizle yürüyoruz. Bunların hakkından gelecek ve evelallah bu ülkemizi birlik, beraberlik içerisinde geleceğe taşıyacağız. Rabbim rahmet eylesin." diye konuştu.