GENÇLİK VE SPOR BAKANI ÇAĞATAY KILIÇ, SAMSUN CUMHURİYET MEYDANI’NDA KONUŞTU

19 Temmuz 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 15 Temmuz Cuma günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bir grup subay tarafından başlatılan darbe girişiminde tüm Türkiye’nin bir demokrasi mücadelesi verdiğini söyledi.

Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmada Fethullahçı Terör Örgüt’üne sert mesajlar veren Bakan Çağatay Kılıç, “Ordumuzun başkomutanı, ülkemizin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara çıkın, milli iradeye sahip çıkın talimatıyla buradayız. Her bir vatandaşımız yanındakiyle kol kola olacak. Bugün siyasi farklılık günü değil. Bu FETÖ örgütü yok olacak, yok olmaya mahkumdur. Başındaki de gelecek burada hesap verecek”  dedi.
“Biz Kendi Onurumuzu Her Türlü Haine Karşı Koruruz”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç , Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaarslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun milletvekilleri ve Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya geldi. Burada vatandaşlara seslenen Kılıç, “Öncellikle Allah sizden razı olsun.  Cumhuriyet meydanını yine bu akşam hınca hınç doldurmuş bir vaziyette tüm Samsunlu hemşerilerim bir araya gelmiş ülkemizi, milletimizi, milletin adamını, baş komutanımıza el uzatmaya çalışanlara direniyor. Bu bayrak bizim bayrağımız, bu devlet bizim devletimiz ve bu devleti bir araya getiren ve teşkil eden de bu aziz millet, Türki milleti. Biz kendi onurumuzu, namusumuzu, her türlü haine karşı koruruz ve korumakta da kararlıyız” açıklamasını yaptı.
“Bugün Siyasi Farklılık Günü Değil”
Hiçbir zaman mili iradeye uzanan ellerin karşısında geri kaçmadıklarını ve kaçmayacaklarını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın hepinize selam ve sevgileri var. Biz hiçbir zaman milli iradeye uzanan ellerin karşısında durmaktan geri kaçmadık ve geri kaçmayacağız, her zaman dik duracağız. Cumhurbaşkanımızın bir sözü vardır; ‘diklenmeden dik durma.’ Bugün bu bayrağın altında hepimiz biriz. Hiçbir şekilde aramızda bir siyasi farklı düşünce yoktur. Biz burada birlik ve beraberlik içerisinde ordumuzun başkomutanı, ülkemizin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı, 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara çıkın, milli iradeye sahip çıkın talimatıyla buradayız. Bugün her bir kardeşim, her bir vatandaşımız yanındakiyle kol kola olacak. Bugün siyasi farklılık günü değil. Çünkü bu milletin namusuna uzanan ellerin karşısında bizim dik durmamız lazım. Şanlı Türk formasının üniformasını üzerine giyip de bu millete silah kaldıran Türk askeri değildir, Türk askeri olamaz. Bu anlamda bizim şanlı ordumuzun içerisindeki bu çürükleri, bu hainleri tek tek ayıklayacağız. Bunların ne ordumuzda ne aramızda yeri yoktur. 
“TBMM Türk Milletinin İradesinin Tecelligahıdır”
TBMM'nin Türk milleti açısından önemini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Kurtuluş Savaşı'nda Samsun'dan başlayan yürüyüş TBMM'nin kurulmasıyla devam ederken sizin milli iradenizin tecelligahı olarak hiçbir zaman saldırı altına girmemiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk milletinin iradesinin tecelligahıdır. TBMM sizin milli iradenizin tecelligahı olarak hiçbir zaman saldırı altına girmemiştir. Bu gözü dönmüş caniler, bu teröristler, bu haşhaşiler milli iradenin tecelligahı meclisi bombaladılar. Bunun hesabını verecekler. Biz sizlerle beraber bunu sağlayacağız. TBMM şurada iki gün önce bütün siyasi partiler, bütün milletvekilleri olarak, bütün genel başkanlar, meclis başkanımız ve başbakanımızın başkanlığında ortak bir bildiriye imza attılar. Bu birliktelik ruhunu iyi görün. Bu bizim ihtiyacımız olan şeydir. Çünkü yarın bir gün bölücüler önümüze çıkmaya kalktığı zaman hep beraber durarak onları yok edeceğiz” şeklinde konuştu.
“Meydanları Boş Bırakmayacağız”
Bu süreçte meydanların boş bırakılmaması gerektiğinin de altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “ Şimdi bugün görüyorsunuz gözaltılar, tutuklamalar devam ediyor ama gevşemek yok meydanları boş bırakmayacağız. Biz dik duruşumuzu ortaya koyacağız. Bu onurlu, şerefli bayrağın ve bu milletin en büyük özelliği onurlu durmaktır. Biz, bize yakışanı yapacağız. Dik duracağız ve hepsine gereken cevabı vereceğiz. Sizler meydanlardan çekilmeyeceksiniz ta ki başkomutanımız gidebilirsiniz diyene kadar. Bu haşhaşiler bu ülke için canını ortaya koymuş olan kardeşlerimizi de şehit ettiler. Hem polisimizin içerisinde, hem askerimizin içerisinde bunlara karşı duranları şehit ettiler. Dolayısıyla biz hep beraber duracağız. Bugün bakanlar kurulundaki canlı bağlantıyı izlediniz. Sayın başbakanımızın yaptığı açıklamaları gördünüz. Cumhurbaşkanımızın bugün ortaya koyduğu direktifleri de biliyorsunuz. Biz tüm milletvekillerimizle, parti ayrımı gözetmeksizin biriz ve beraberiz. Siz de bir olacaksınız, beraber olacaksınız burada olduğu gibi. Tüm CHP’ye gönül vermiş kardeşlerimiz de, MHP’ye gönül vermiş kardeşlerimiz de, AK Partili kardeşlerimiz de bir arada duracağız. Çünkü milletimizin içerisinde biz bu haşhaşileri istemiyoruz. Bu FETÖ örgütü Amerika’da oturuyor. Bu FETÖ örgütü yok olacak, yok olmaya mahkumdur. Başındaki de gelecek burada hesap verecek. “
“Samsun’a özel bir teşekkürümüz var”
15 Temmuz akşamı Fetullahçı Terör Örgütü'nün başlattığı darbe girişiminde Samsun’un dik duruşunu taktir eden Bakan Çağatay Kılıç, “Samsun’umuza özel bir teşekkürümüz var. İlk geceden beri bu aziz şehir dimdik durdu. Buraya ilk geceye geldiğimizde hepiniz bir arada dimdiktiniz Allah hepinizden razı olsun. Samsun’da valimiz de, milletvekillerimiz de, büyükşehirimiz de, askeri erkanımız da, jandarma komutanımız da buradaydı. Bir tane haşhaşi vardı o gitti.  Emniyetimiz de buradaydı, belediye başkanlarımız buradaydı, sivil toplum kuruluşları buradaydı. Kısacası Samsun buradaydı. Milletini seven, vatan aşığı olan herkes buradaydı. İşte görüyorsunuz tüm arkadaşlarımız burada hep beraberiz. Millet hep beraber dik duruyor” ifadelerini kullandı. 
“Türkiye Cumhuriyeti Devleti 2053’te de, 2071’te de burada olacak”
Bugün Ankara’da 15 Temmuz akşamı yaralanan vatandaşları ziyaret etiğini de aktaran Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle tamamladı: “O ilk gece Ankara’da milli iradeyi, bayrağı, cumhurbaşkanımızı, devletini savunmak için meydanlara çıkan ve yaralanan kardeşlerimizle bir araya geldim. Hepsinin size selamı var. Allah’a bizlere bu aziz milletin bir parçası olduğu için şükrediyoruz. Bu onuru ve gururu bize bahşetti. O kardeşlerimiz buradan selam olsun, şehitlerimize Allah rahmet eylesin. 
İnanın Türkiye Cumhuriyeti Devleti yüzüncü yılında da 2053’te de, 2071’te de burada olacak ve tarih bu haşhaşiler hain olarak anılacak. Hepinize bu akşamki katılımınız ve buradaki nöbetiniz için teşekkür ediyorum. Allah hepinizi korusun. İnşallah en kısa süre içerisinde hepimiz bu işi bitireceğiz. Allah hepinizden razı olsun. “​​