BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUN’DA DEMOKRASİ NÖBETİNDE

11 Ağustos 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fethullahçı Terör Örgütü’ne üye olan, sempati besleyen, maddi kaynak aktaran, destek olan herkesin bu milletin karşısında olduğunu kaydederken, “Onlara giden her kuruş bu millete ihanettir” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) üye olan, sempati besleyen, maddi kaynak aktaran, destek olan herkesin bu milletin karşısında olduğunu kaydederken, “Onlara giden her kuruş bu millete ihanettir. Herkes buna göre çalışmalarını sürdürecek" dedi.
Bakan Çağatay Kılıç, son demokrasi nöbetini Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla birlikte tuttu. Burada vatandaşlara hitap eden Bakan Çağatay Kılıç, 15 Temmuz'dan bu yana vatandaşların meydanlarda ortaya koyduğu dik duruşun önemine işaret ederken, o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın halkı meydanlara davet etmesi üzerine tüm yurtta olduğu gibi Samsun'da da vatandaşların demokrasiye, hukuka ve insan haklarına sahip çıktığını vurguladı.
15 Temmuz gecesinin hiç unutulmayacağını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
"O geceyi hep hatırlayacağız. Unutmayacağız ama unutmamakla beraber de çıkarttığımız dersleri en iyi şekilde uygulayarak geleceğe doğru yürümeye devam edeceğiz. 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var diyordum öyle değil mi? 2013 Cumhuriyetimizin 100. yılı. 2053 İstanbul'un fethinin yıl dönümü, 2071, bu aziz milletin Türk milletinin Malazgirt'ten Anadolu'ya gelişinin yıl dönümü. Bunlar öyle boş tarihler değil. Bunlar öyle tesadüfen seçilmiş dile getirilen tarihler değil. Cumhurbaşkanımız bu tarihleri ortaya koyarken çok önemli bir hedefi de bu millete, bizlere göstermiş oldu. Biz bu bu hedeflere kararlılıkla yürümek üzere yolumuza devam edeceğiz."
Bakan Çağatay Kılıç, geçtiğimiz günlerde Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen demokrasi nöbetine katıldığını anımsatırken, "Ama Almanya'daki o toplantı Cumhurbaşkanımızın bağlanmasını engelleyici kararı 24 saat gibi kısa bir sürede aldılar. Ben de şunu söylüyorum o zaman demek ki isteyince alabiliyorsunuz kararları. Şimdi teröristleri Türkiye'ye iade etmeyle ilgili hemen hızlı bir şekilde çalışmanızı başlatın, bekliyoruz" dedi.
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üniformasını giymiş hain teröristlerin o üniformayı kullanarak, lekeleyerek bazı şeyler yapmak istediğini ama o üniformayı şerefiyle milletinin adına taşıyan, milletine bağlı olan tüm Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının da bunlara karşı kahramanca direndiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı tankların altına yatanları hatırlattı. Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:
"İşte bunları unutturmayacağız. Bunları hatırlayacağız. Milletimizin o terör örgütüne karşı nasıl direndiğini iyi hatırlayacağız. Tüm Türkiye'de dik duran valilerimiz, kaymakamlarımız, yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Başkomutanımızın vermiş olduğu talimatı harfiyen uygulamış olan milletimize teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun." 
Bakan Çağatay Kılıç, Fethullahçı Terör Örgütü elebaşının Türk milletine hesap vereceğini vurgularken, “15 Temmuz gecesi bu millet o hesabı kesti ama şunu unutmayın. Bu terör örgütüne üye olan, sempati besleyen, bunlara maddi kaynak aktaran, destek olan herkes bu milletin karşısındadır. Onlara giden her kuruş, bu millete ihanettir. Herkes buna göre çalışmalarını sürdürecek” dedi. Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sayın Cumhurbaşkanımız, başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında çok açık şekilde dile getirdi. Başbakanımız, çok açık şekilde Meclis'te bunu dile getirdi. Bunlar ayıklanana kadar, arınana kadar bize uyku haram. Bizim bu noktadaki duruşumuzu hiç kimse sınamasın. Şunu da hiç çekinmeden söylüyorum. Bize en yakın duranlar içerisinde gerekli duruşu ortaya koymayanlar da kusura bakmasınlar, bu mücadelede yeterince çaba göstermiyorlar demektir. Bu bir milletin var oluş mücadelesidir. Bu bir istikbal mücadelesidir. Bunun aması, fakatı olmaz ama dikkatli olacağız, kılı kırk yaracağız. Kimseye de herhangi bir şekilde yanlış bir şey yapmak, yanlış bir şekilde anılmasına sebebiyet vermek istemiyoruz ama bildiklerimizden de asla geri durmayacağız. Her kim olursa olsun, her ne görev yapmış olursa olsun, bundan geri dönüş yoktur. Biz bu sözü milletimize verdik. Biz bu sözü Cumhurbaşkanımıza verdik. Biz bu sözü Başbakanımıza verdik. Bu sözden geri dönüş yok."
Bakan Çağatay Kılıç, 7 Ağustos’ta Yenikapı'daki tablonun, Türkiye'de birlik ve beraberliğin ne kadar güçlü olduğunu ortaya koyduğuna işaret ederken, "Mesele memleket ise gerisi teferruattır sözünün orada ete kemiğe bürünmüş halidir. Farklılıklarımız var, farklı düşüncelerde olabiliriz, farklı siyasi partilerle ama bu FETÖ terör örgütüne karşı, ülkemizin geleceği için atılması gereken adımlarla ilgili hiçbir ayrılık yok" dedi.
Devletin içinde yuvalanan bu hain terör örgütü mensuplarını devletin içinden atacaklarına dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:
"40 yıl, bunlar farklı emellerle farklı amaçlarla çok ciddi anlamda sıkıntılı düşüncelerle devletin içerisine girmeye çalışmış. Yıllar yılı devlette hizmet etmiş birtakım bürokratlar. Omuzlarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, Türk ordusunun yıldızlarını taşıyan bir komutan, emir alacağı yer belli. Bürokrasideki arkadaşlarımızın emir alacakları yer belli ama gidiyorlar devletin alt kademesinde olan birtakım kişilerden talimat alıyorlar. Bu millete karşı yürüyorlar. Bunlar zihinlerini, beyinlerini her şeylerini kiraya da vermiyorlar satmış. İşte bunlara karşı hep beraber mücadele edeceğiz. Burada nasıl hep beraber duruyorsak hep beraber mücadele edeceğiz ama biz adalet terazisinden asla şaşmayacağız. Bu bizim medeniyetimizin inancımızın da gereğidir ama müsamaha yok. Çünkü zalime acınmaz. İşte o gece gördük. Cumhurbaşkanımızı o Marmaris'te gidip almak isteyenlerin nasıl bir ruh hali içerisinde olduğunu gördük. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombalayacak kadar alçaldılar. Bunlar ancak ve ancak terörist, ancak ve ancak hain. Hiçbir Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu, hiçbir şerefli Türk askeri vatandaşına silah çekmez. Meclisini bombalamak asla olmaz. Onlar bizim ordumuzun, bu milletin ordusunun mensubu değil. Onun hesabını da yine bu milletin mahkemelerinde fitil fitil verecekler. Bu millete el uzatmanın, silah çekmenin ne demek olduğunu yine Türk mahkemelerinde fitil fitil verecekler o hesabı. 15 Temmuz gecesi biz dünyaya bir demokrasi dersi verdik. Bir hukuk dersi verdik, insan hakları dersi verdik. Ama bunu görmek istemeyenler anlamak istemeyenler vardı."