BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ MİLLİ GÜREŞÇİ SELİM YAŞAR’A TEBRİK

21 Ağustos 2016

2016 Rio Olimpiyat Oyunları güreş branşında, erkekler serbest stil 86 kiloda Türkiye'yi temsil eden Milli Güreşçi Selim Yaşar, gümüş madalya kazandı. Sporcularımıza destek olmak için Rio'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, madalya töreninin ardından Milli Sporcu Selim Yaşar’ı kutladı.

 
 
 
Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da yapılan güreş serbest stil 86 kilo final müsabakasında, dünya ikinciliği ve üçüncülüğü bulunan Milli Sporcu Selim Yaşar, Rus rakibi Abdulrashid Sadulaev karşılaştı. Final müsabakasında Milli Güreşçi Yaşar, Sadulaev’e 3-0 yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.
 
Bu kategoride bronz madalyalar,  Azerbaycanlı Şerif Şerifov ile ABD'li J'den Michael Tbory Cox'un oldu. Selim Yaşar, ilk turu maç yapmadan geçmiş, ikinci turda Porto Rikolu Jaime Yusept Espinal, çeyrek finalde Kübalı Reineris Salas Perez, yarı finalde ise J'den Michael Tbory Cox'u 3-1'lik skorlarla yenerek finale kalmıştı.
 
Milli sporcularımıza destek olmak için Rio'da bulunan Bakan Çağatay Kılıç, Miili Güreşçi Selim Yaşar'ı kutladı. Madalya töreninin ardından Milli Sporcumuz ile bir araya gelen Bakan Çağatay Kılıç, Selim Yaşar'ı kazandığı gümüş madalyadan dolayı tebrik ederek başarısının devamını diledi.
 
BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, MİLLİ GÜREŞÇİ SELİM YAŞAR’I TEBRİK ETTİ
 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Brezilya’da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda güreş serbest stil güreş 86 kiloda gümüş madalya kazanan Milli Güreşçimiz Selim Yaşar için tebrik mesajı yayımladı.
 
Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi;
 
“2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda hepimizi gururlandıran bir başarı elde eden milli sporcumuz Selim Yaşar, güçlü rakiplerini geride bırakarak güreş serbest stil 86 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu. Elde ettiği başarı ile ülkemizi ve milletimizi sevince boğan milli güreşçimiz Selim Yaşar’ı yürekten kutluyor, sporcumuzun üzerinde emeği olan herkese de ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Milli sporcumuz Selim’in gelecek organizasyonlarda da madalyalar kazarak Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektireceğine gönülden inanıyor ve Rio’da ülkemiz adına mücadele edecek tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.”