BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİ ÖDÜL TÖRENİNDE KONUŞTU

24 Ağustos 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Etnospor Kültür Festivali'nin her yıl daha da büyüyerek devam edeceğini belirterek,’’ Tesis ve alt yapı anlamında elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız’’ dedi.

Küçükçekmece'deki Bezirganbahçe Meydanı'nda gerçekleştirilen festivalin son gününde düzenlenen ödül töreninde konuşan  Bakan Akif Çağatay Kılıç, geleneksel sporların önemine dikkat çekti. Konuşmasına Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’a teşekkür ederek başlayan Bakan Çağatay Kılıç, “Bugün finalini yaptığımız Etnospor Festivali’nin katılımıyla en önemli desteği veren çok değerli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bu festivalin, bu organizasyonun bu tarihi birlikteliğin bugün burada yaşanmasına vesile olan Bilal Erdoğan Bey’e de teşekkür ediyorum. Çok yakın zamanda olimpiyat oyunları sona erdi. Önümüzde paralimpik oyunlar var. İnşallah orada da ülkemizi değerli sporcu kardeşlerimiz en iyi şekilde temsil edecekler. Güreş gerçekten son yıllardaki çıkışıyla beraber bu olimpiyatlarda en önemli temsil ulaşımız oldu. Taha kardeşimiz sizler gibi pehlivan olarak mindere çıktı ve ülkemize altın madalyayı kazandı. Bununla beraber Cenk, Soner, Selim gerçekten büyük bir mücadele ortaya koyarak onlar da bayrağımızı göndere çektirdiler. Hepsine teşekkür ediyoruz. Diğer dallarda Nur kardeşimiz ve diğer arkadaşlar gerçekten ellerinden geleni yaptılar” diye konuştu..


“Geleneksel Sporlarımızın Yaşatılması İçin Çok Büyük Masraf Gerekmiyor”
Geleneksel spor dallarıyla ilgili birtakım çalışmaların da yapılacağını belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Önümüzdeki ay başında Kırgızistan’da Dünya Göçebe Oyunları olacak. Orada ülkemiz kurucu ülkelerden birisi. Orada da temsilimizi inşallah en iyi şekilde yapacağız. Biraz evvel Bilal Bey’le konuşurken şunu gördük; geleneksel sporlarımızın icra edilmesi ve yaşatılması için ortaya koymamız gereken adımlar çok büyük masraf gerektirmeyen şeyler. Bu kardeşlerimizin iyi güreşebilecekleri, yetişebilecekleri alanlar, cirit ve okçuluk gibi spor dallarında ortaya konabilecek çalışmaların, mekanların yapılması yaşatılması için çok büyük yatırımlar gerekmiyor. Önümüzdeki yıl içerisinde hızlı bir çalışmayla belli başlı bölgelerimizde ve şehirlerimizde bu spor dallarımızı en iyi şekilde temsil edilmesi için atacağımız adımlarla çok daha farklı noktalara bu organizasyonlara taşıyacağız. Bunu başarmanın önünde hiçbir engel yok” açıklamasını yaptı.



“Biz destek Vermeye Hazırız”

Etnospor Kültür Festivali’nin her yıl daha da büyüyerek devam edeceğinin altını çizden Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle tamamladı: “İnşallah burada fitilinin ateşlendiği bu geleneksel sporlar festivali, her yıl daha da büyüyerek artarak devam edecek. Bu bölgeyle ilgili de bir çalışma var. Yerel belediyenin ve mülkün sahibi olan kurumumuzun bir arada yapacağı çalışmayla geleceğe taşınacak bir adım olacak. Biz bu anlamda elimizden ne gerekiyorsa destek vermeye hazırız; tesis anlamında, alt yapı anlamında. Bu vesileyle de sayın cumhurbaşkanımıza ve sayın başbakanımıza spora vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum.”