BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ REKTÖR BİLGİÇ'İ KABUL ETTİ

26 Ağustos 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Sait Bilgiç’i makamında kabul etti. Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç kabulde Bakan Çağatay Kılıç’a Ondokuz Mayıs Üniversitesi' ile ilgili gerçekleştirmeyi düşündüğü projeler ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ziyarette gündeme gelen konulardan biri de FETÖ operasyonu kapsamında Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne devredilen Canik Başarı Üniversitesi’nin tamamlanan hukuki sürecin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne resmen devredilmesi oldu. Söz konusu kampüsün yeni bir ‘Teknik Üniversite’ statüsünde Samsun’a ve Türkiye’ye kazandırılabileceğini dile getiren Bakan Çağatay Kılıç bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
 
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin Samsun’un dünyaya açılan önemli bir markası haline geldiğine işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, üniversitelerin yalnızca akademik çalışmalar yapan yerler olarak düşünülmemesi gerektiğine dikkat çeken “Yeni bir devlet üniversitesi Samsunumuzda spordan sanata, ekonomiden ticarete, sosyal ve kültürel yaşama kadar pek çok alanda büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.
 
Rektör Bilgiç’e yeni görevinden başarılar dileyen Bakan Çağatay Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile ilgili her türlü konuda kendilerinin yanlarında olacağını belirterek, nezaket ziyaret için ayrıca teşekkürlerini iletti.