BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’TAN VAN SALDIRISINA TEPKİ

12 Eylül 2016

Bakan Çağatay Kılıç, “Bugün de bu terör örgütü millete karşı olan, devlete karşı olan hıncını ortaya koyan kara yüzünü göstermiştir. Burada terörün hedefi belli. Milletimizin kardeşliğini, birlik ve beraberliğini, geleceğe olan yürüyüşümüzü çekemeyenler, güçlü bir Türkiye’yi istemeyenler; devletiyle, milletiyle bir araya gelmiş olan bir Türkiye’yi istemeyenler bunları yapmaya çalışıyor."

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kurban Bayramı için gittiği memleketi Samsun’da, Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Özel Harekat polisi Ersan Gürpınar'ın ailesini ziyaret etti. Şehit Ailesi ziyareti sonrasında Van'da yaşanan terör saldırısı ile ilgili açıklamalar yapan Bakan Çağatay Kılıç, “Burada terörün hedefi belli. Milletimizin kardeşliğini, milletimizin birlik ve beraberliğini, geleceğe olan yürüyüşümüzü çekemeyenler, güçlü bir Türkiye’yi istemeyenler; devletiyle, milletiyle bir araya gelmiş olan bir Türkiye’yi istemeyenler bunları yapmaya çalışıyor.” dedi.
“Terör Örgütü Millete Karşı Olan Kara Yüzünü Bir Kez Daha Gösterdi”
Saldırıda 46'sı sivil 2'si polis memuru olmak üzere 48 kişinin yaralandığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Bugün Van’da hainler bu ülkenin hiçbir şekilde bir unsuru olmayan, bu milletle hiçbir bağlantısı olmayan teröristler yine iş başındaydı. Bugün bayram. Kurban Bayramı’nın birinci günü. Tüm İslam aleminde inananlar kurban ibadetini yerine getirmek üzere sabah namazdan sonra kimisi memleketinde, kimisi farklı yerlerde bu ibadetin gereğini yapmak üzere bir araya geliyorlar. Daha önce de bu hain terör örgütü, genel başkan yardımcımız Sayın Mehdi Eker’in aile kabristanının içerisine bir patlayıcı düzenek yerleştirmişti. Bugün de bu terör örgütü millete karşı olan, devlete karşı olan hıncını ortaya koyan kara yüzünü göstermiştir” şeklinde konuştu.
“Terör Örgütlerinin Uluslararası Uzantıları Var”
Bu terör örgütlerinin uluslararası uzantılarının da olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye’yi istemeyenler bunları yapmaya çalışıyor. Bunların uluslararası da uzantıları var. Biliyorsunuz Fethullahçı Terör Örgütü’yle, bölücü terör örgütleri artık iş birliği içerisinde. Bunların tek amacı Türkiye’de olumsuzluk yaşatmak, terör yaşatmak. Eğer bunlara karşı müsemma gösteren varsa ben onlara şaşıyorum. Çünkü ne Avrupa’da ne de Dünyanın hiçbir yerinde teröriste müsemma gösterilmez” ifadelerini kullandı.
“Milletimizle Kol Kola Mücadele İçerisindeyiz”
Terörle mücadelede önemli adımların atıldığının altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, “Şu anda güvenlik güçlerimiz, polisiyle, askeriyle en büyük fedakarlığı göstererek mücadele ediyorlar. Biz siyaset olarak, vatandaş olarak, el ele kol kola mücadele içerisindeyiz. Asla ve asla bundan geri durmayacağız. Bu teröristlere eğer destek olan varsa onlar kadar da alçaktır. Bütün bu hainliklerine, bu cinayetlerine ortaktır. Herkes aklını başına alsın” açıklamasını yaptı.
“Hepsini Ülkemizden Bertaraf Edeceğiz”
Hükümetin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da terörle mücadelede duruşlarının açıkça ortada olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın cumhurbaşkanımızın, bakanlar kurulu toplantısında, milli güvenlik toplantısında yaptığı açıklamalar açıktır. Sayın başbakanımızın ortaya koyduğu duruş açıktır. Partimizin, hükümetimizin duruşu bellidir. Bunlar sonuna kadar, nereye kaçarlarsa kaçsınlar, hangi ine girerlerse girsinler o inlerden sökülüp atılacaklar. Biz bu yola başımızı koyduk. Biz bu yolda gece gündüz demeden yürüyeceğiz. Sayın başbakanımız ve sayın cumhurbaşkanımızdan talimatları açıktır. Hepsini inşallah ülkemizden söküp atıp, bertaraf edeceğiz.”