BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ BEŞİKTAŞ - GALATASARAY DERBİSİNİ İZLEDİ

24 Eylül 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Beşiktaş - Galatasaray derbisini izledi. Bakan Çağatay Kılıç, "Güzel bir karşılaşma oldu. En önemlisi iki takım seyircilerinin bir arada olmasının hiçbir sıkıntısının olmadığını gördük." dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, "Güzel bir karşılaşma oldu. En önemlisi iki takım seyircilerinin bir arada olmasının hiçbir sıkıntısının olmadığını gördük. İnşallah daha sonra oynanacak derbilere de örnek olacaktır. Tüm taraftarlarımıza göstermiş oldukları sportmenlikten dolayı teşekkür ediyorum. Kulüplere bu noktadaki ön ayak olmalarından, birlik olmalarından dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.
Spor Toto Süper Ligde sezonun ilk derbisi Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynandı. Vodafone Arena'da oynanan maç 2-2 berabere sona erdi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, mücadeleyi 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile birlikte tribünden izledi. İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulunun yaptığı toplantı sonucunda, derbide yaklaşık 5 yıl sonra deplasman takımı taraftarı statta yer aldı. 41 bin 903 kişi kapasiteli Vodafone Arena'da yaklaşık 2 bin Galatasaray taraftarı kendilerine ayrılan kale arkası tribünde takımlarını destekledi. Karşılaşmayı 15 Temmuz Darbe Girişiminde Şehit olanların yakınları ile Gazilerimiz de izledi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, derbinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Çağatay Kılıç, iki takım arasında güzel bir karşılaşma oynandığını belirterek, "En önemlisi iki takım seyircilerinin bir arada olmasının hiçbir sıkıntısının olmadığını gördük. İnşallah daha sonra oynanacak derbilere de örnek olacaktır. Tüm taraftarlarımıza burada göstermiş oldukları sportmenlikten dolayı teşekkür ediyorum. Kulüplere bu noktadaki ön ayak olmalarından, birlik olmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde daha güzel şekilde bunu sürdüreceğiz." dedi. 
"Gerçekten bu birliktelik ruhuna ihtiyacımız var"
Bu maçtaki atmosferin tüm sezon boyunca yaşanması dileğinde bulunan Bakan Çağatay Kılıç, "Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile yanyana maçı seyrettik. 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu da maçtaydılar. İnşallah bu tüm lig süresince örnek olur. Güzel bir atmosferde geçti. Bunun böyle olması gerekiyor. Sahada da futbolcularımız zaman zaman çok heyecanlı iyi bir mücadele ortaya koydular. İyi niyetlilerdi. Tabi ara ara gerginlikler oluyor ama genel anlamda baktığımızda sakin ama mücadeleci, çekişmeli  bir maç oldu. İnşallah bundan sonrası için de iyi bir örnek olur. İnşallah bu sezon hep böyle devam edecek. Gerçekten bu birliktelik ruhuna ihtiyacımız var. Tekrar taraftarlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.