GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ KARABÜK’TE

27 Ekim 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin, Dünyaya demokrasi mesajı verdiğini belirterek, “O gece, FETÖ’cü hain terör örgütünün ve terör örgütlerine mensup teröristlerin tokat yediği gecedir. Onlar bu millete hiçbir zaman pranga vuramayacak, gelecek yürüyüşümüzde yol almamızı, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmamızı engelleyemeyecekler” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, bir dizi temas ve toplantılara katılmak üzere geldiği Karabük’te Karabük Merkez Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nin açılışını yaptı.
Karabük Merkez Spor Salonunun 12 milyon liraya mal olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Bu tesisimiz modern alt yapısıyla, çevre düzenlemesiyle ve sağladığı imkanlarla günümüz şartlarında en iyi şekilde karşılayan bir spor tesisimiz. Tabii bununla birlikte biz aynı zamanda gençlik merkezimizin de resmi açılışını bugün yapıyoruz. Buraya gelmeden önce notlarımızı incelerken bir şey fark ettim; gençlik merkezimizin ihale tarihi 26 Aralık 2013. Dolayısıyla benim bakanlığımın ilk gününde yapılan bir ihalenin de sonuçlanarak açılışını yapıyoruz bugün. Öyle de bir anlamı oldu Karabük’ün bizim için. Gerçekten gençlik merkezlerimizde farklı sosyal faaliyetlerin, sportif faaliyetlerin ama aynı zamanda eğitim faaliyetlerinin de yapıldığı hoş, güzel, modern imkanlara sahip mekanlardan bahsediyoruz. İnanıyorum ki Karabük’te bir üniversite şehri olan Karabük’te 50 bini aşkın öğrencisiyle önemli biz hizmet olacaktır diye düşünüyorum.” diye konuştu.  
-“15 Temmuz gecesi Türk gençliği tüm dünyaya cevap verdi”
Türk gençliği hakkında kafalarda oluşan soru işaretlerinin 15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra kaybolduğuna dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, “15 Temmuz darbe girişimini hep beraber yaşadık. ‘Darbe girişimi’ olarak söylüyorum çünkü girişimin ötesine geçemedi. Ama girişimin önüne geçemeyişinin en önemli unsurlarından birisi, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın çağrısına uyarak meydanlara çıkan milletimizin bunu bertaraf etmiş olması. O meydanlara çıkanların en önünde yine gençlerimiz vardı. Bir dönem içerisinde kendi aramızda yapılan müzakerelerde ‘acaba gençler memleketlerinin geleceği ve bekası söz konusu olduğunda gerekli adımı atabilecek mi?’ diye soranlar oluyordu. 15 Temmuz gecesi çok şükür ki Türk gençliği bunun cevabını verdi. Vatan söz konusuysa, milletimizin ve devletimizin geleceği söz konusuysa biz her türlü farklılığımızı bir kenara koyup Türk bayrağımızın altında birleşmek için bir an dahi olsun tereddüt etmeyiz. Bunun cevabını tüm dünyaya böylece vermiş oldunuz.”şeklinde konuştu.
-“O gece, FETÖ’cü hain teröristlerin tokat yediği gecedir”
Türkiye’nin gelecek yürüyüşünün engellenemeyeceğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç,sözlerini şöyle sürdürdü:
 “15 Temmuz gecesi Türkiye, dünyaya büyük bir demokrasi mesajı vermiştir. Ben 15 Temmuz gecesini olumsuzlukla değil, aslında geçmişten gelen gelecek yürüyüşümüzün ispatının olduğu gece olarak görmek istiyorum. Çünkü o gece, FETÖ’cü hain terör örgütünün ve terör örgütlerine mensup teröristlerin tokat yediği gecedir. Onlar bu millete hiçbir zaman pranga vuramayacaklar. Gelecek yürüyüşümüzde yol almamızı, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmamızı engelleyemeyecekler. Bunun için gençliğimizin önemli bir rolü olduğunu biliyoruz. Bu anlamda yaptığımız çalışmalara da gece gündüz demeden hızla devam ediyoruz.”
-“TSK ne kadar hızlı toparlanabileceğini Fırat Kalkanı Operasyonu ile gösterdi”
“Uluslar arası siyaset içerisinde Türkiye’nin çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç,“Uluslar arası gelişmelerde Türkiye'siz hareket edilemeyeceğinin yankılarını görüyoruz. Sınırlarımızın hemen ötesinde DAİŞ, PKK, PYD… adı ne olursa olsun bir araya gelmiş bir takım terör örgütlerinin insanlığa karşı suç işlemek için hareket ettikleri olaylar oluyor. Onların karşısına kim dikildi? 15 Temmuz gecesinden sonra tüm dünyada Türkiye için soru işaretleri oldu. Acaba Türk Silahlı Kuvvetleri bu badireden sonra toparlanabilecek mi? Çok kısa bir süre sonra Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları Türk evladının gerektiği zaman ne kadar hızlı toparlanıp da insanlık için önemli olan noktalarda nasıl müdahale edebileceğini de Fırat Kalkanı Operasyonu ile gösterdi. Bu noktada görev yapan tüm askeri personelimize, Mehmetçiğimize Rabbim’den muvaffakiyetler diliyorum. İnşallah Ülkemizi, bayrağımızı en iyi şekilde temsil ederek gelecek yürüyüşümüze bu noktada devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Karabük’e yapılan yatırımlardan dolayı valiliğe, belediye başkanlığına teşekkür eden Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in de farklı kesimleri bir araya getirerek, kentin gelişiminde büyük rolü olduğunu dile getirdi.
-“Karabük’e spor tesisleri yapılacak, KYK kapasitesi artırılacak”
Karabük’e yapılması düşünülen Bakanlık yatırımları hakkında bilgi veren Bakan Çağatay Kılıç, “Atıcılık poligonuyla ilgili bir talep oldu, Aynı zamanda burada Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de bir eğitim üstünün olacağı gündeme geldi. İnşallah en kısa zamanda buradaki atılcılık poligonunu hayata geçireceğiz. Bu branşı da en iyi şekilde Karabük'te geliştireceğiz diye ümit ediyorum. Merkez mahallelerimizden 3 tanesine, halı saha talebi oldu bunu da programlarımız içerisine alıp en kısa sürede yapacağız. Bu tesislerin en iyi şekilde kullanılması hayata geçirilmesi çok önemli.KYK'nın buradaki yatırımları ile çok kısa bir süre içerisinde 10 bine yakına gelmiş   yurt  kapasitesi ile beraber gençlerimizin bu imkanları en iyi şekilde kullanabilmesi için bizim de, bürokrasimizin çalışanlarımızın en iyi şekilde koordine olması gerekiyor. Sayın Valimizde bu işi koordine edecek heyecanı bugün gördüğüm için mutluyum” dedi.
-“Karabükümüzü Türkiye'mizi çok farklı noktalar taşıyacağız”
Karabük’te gençlik altyapısının kuvvetli olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Gençlik altyapısının kuvvetli olduğu bir yapı ile bu tesislerimizin en iyi şekilde gençlerimizi geleceğe hazırlaması lazım. Karabük'ten olimpik sporcularımızın, milli sporcularımızın çıkması için kulüplerimize büyük görev düşüyor. Şu müjdeyi de verelim. Safranbolu Yazıköyü mevkiine 2 tane çim saha, kazandıracağız. Burada böylece Kardemir Karabükspor'un da antrenman yapması imkanı sağlanacak. Böylece Merkezdeki hastaneyi de  inşaat alanını  genişleterek  Karabük'e kazandırmış olacağız diye müjde veriyorum. İnşallah en iyi şekilde hazırlanarak yürüyüşümüze devam edeceğiz. Sizlerle beraber Karabük'ümüzü, Türkiye'mizi çok farklı noktalar taşıyacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın gece gündüz çalışma noktasındaki talimatlarını biz biliyoruz. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Tüm bürokrasimizden çalışanlarımızdan da aynı gayreti bekliyoruz. Gençlerimiz de sporcularımız da kulüplerimiz de inşallah aynı gayretle geleceğe yürüyecekler” diye konuştu.
-“Olimpiyatlara daha 4 senemiz var biz şimdiden çalışmaya başladık”
2020 Olimpiyatları için çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Önümüzde olimpiyatlara 4 senemiz var. Bazıları soruyor ne yapıyorsunuz diye; İnşallah görecekler yakın zamanda neler yaptığımızı. Biz şu andan itibaren başladık. İnşallah gelecekteki katılımla ve sonuçlar ile sporcularımızın da gençlerimizin de ülkemizi, bayrağını en iyi şekilde temsil edecekleri bir noktaya geleceğiz” şeklinde konuştu.