78. CUMHURBAŞKANLIĞI VE CUMHURİYET KOŞULARI YAPILDI

29 Ekim 2016

Cumhuriyetin 93. yıl dönümü kapsamında düzenlenen 78. Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Koşuları, Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda yapıldı. Yarışları Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da izledi.

 
Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nda 3 ve daha yukarı yaşlı 14 İngiliz safkan yarıştı. Koşuyu Barış Kaya'nın sahibi olduğu ve jokeyliğini Özcan Yıldırım'ın yaptığı "Fly By Me" isimli safkan 2.29.83'lük derecesiyle ilk sırada bitirdi. Çim pistte 2 bin 400 metre mesafede yapılan ve birincilik ikramiyesinin 700 bin lira olarak belirlendiği yarışta, Ayhan Kurşun jokeyliğindeki "Payitaht" isimli safkan 2.29.88'lik derecesiyle ikinci, jokeyliğini Halis Karataş'ın yaptığı "Victory Is Ours" isimli at ise 2.29.91'lik derecesiyle üçüncü oldu.
Cumhuriyet Koşusu
Üç ve daha yukarı yaşlı 14 Arap atının mücadele ettiği Cumhuriyet Koşusu'nu ise Semra Aksu'nun sahibi olduğu ve jokeyliğini Halis Karataş'ın yaptığı "Denizim" isimli at 1.47.80'lik derecesiyle kazandı. Birincilik ikramiyesi 1 milyon 100 bin lira olan ve bin 600 metre çim pistte koşulan yarışta Selim Kaya'nın jokeyliğini yaptığı "Cankardaşler" isimli at 1.48.09'luk derecesiyle ikinci, Özcan Yıldırım'ın jokeyliğini yaptığı "Uluer" isimli at ise 1.48.11'lik derecesiyle üçüncülüğü elde etti.
Ödül töreni
78. Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nda birinciliği kazanan atın sahibi ve jokeyine kupa ve plaketlerini Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga verdi. Cumhuriyet Koşusu'nda ilk sırada yer alan atın sahibi ve jokeyine ise kupa ve plaketlerini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç takdim etti.
Bu arada Türkiye Atlı Cirit Ligi'nde şampiyon olan Erzurum Akıncılar Spor Kulübü ve ikinciliği elde eden Uşak 1 Eylül Atlı Spor Kulübü yetkilileri ise kupa ve plaketlerini Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın elinden aldı.