BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ LOZAN'DA

03 Kasım 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İsviçre'nin Lozan kentindeki Dünya Okçuluk Mükemmeliyet Merkezi'ni ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İsviçre'nin Lozan kentindeki Dünya Okçuluk Mükemmeliyet Merkezi'ni ziyaret ederek Türk öğrencilerle buluştu.
Bakan Çağatay Kılıç'a, resmi açılışı 2 Aralık'ta yapılacak Dünya Okçuluk Mükemmeliyet Merkezi'ne gerçekleştirilen ziyarette, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Asbaşkanı ve Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Uğur Erdener ile Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Hüseyin Barbaros Dicle eşlik etti.
Merkezi gezdikten sonra, tesislerde ok atışı da yapan Bakan Çağatay Kılıç, ilk atışında hedefe yerleştirilen balonu patlatmayı başardı. Bakan Çağatay Kılıç, tesisleri gezdikten sonra Lozan'daki lisansüstü ve doktora eğitimi gören Türk öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet eden Bakan Çağatay Kılıç, onların sorularına da cevap verdi.
AA muhabirine açıklamada bulunan Uğur Erdener ise "Bu güzel tesis, Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından inşa edilen bir mükemmeliyet merkezi ve 2 Aralık'ta açılışını yapacağız. Bakanımıza tesisi gezdirip bilgi arz ettim. Bakanımız da yakın ilgi gösterdi." dedi.Erdener, "Okçuluk, tarihimizden gelen önemlibir spor dalımız. Ben de bu sporun dünya başkanlığını yapmaktan büyük onur duyuyorum." ifadelerini kullandı.