BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, LOZAN’DA IOC BAŞKANI BACH İLE GÖRÜŞTÜ

03 Kasım 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ile İsviçre'nin Lozan kentinde bir araya geldi.

IOC Merkezi'nde yapılan görüşme sonrasında açıklamada bulunan Kılıç, "IOC Başkanı Bach ile 2016 Rio Olimpiyatları'nı değerlendirme imkanımız oldu." dedi.
Bach ile önümüzdeki dönemlerde yapılabilecek çalışmalarla ilgili görüştüklerini belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Türkiye'de sığınmacı olarak misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin ve Irak gibi diğer ülkelerden gelen sığınmacı gençlerimizin spor yaşantılarına ne gibi destek verebiliriz, Türkiye'nin buradaki rolü ne olabilir, bunlarla ilgili görüştük. İnşallah bunları kısa sürede hayata geçireceğiz." ifadelerini kullandı.
Lozan'a IOC Asbaşkanı ve Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Uğur Erdener'in davetiyle geldiklerini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, Dünya Okçuluk Mükemmelliyet Merkezi'ne dün yaptıkları ziyareti de değerlendirerek, "Gelecek ay açılışının yapılacağı merkezi ziyaret ettik. Okçuluk, geleneklerimizden gelen bir spor branşımız. Okçuluğu tüm dünyaya daha fazla yaymak adına yaptığımız çalışmaların parçası olarak Lozan'da da bu sporu geliştirmek için kurulan tesisi görmeye geldik." şeklinde konuştu.
Tesisleri gezdikten sonra dün Lozan'da lisansüstü ve doktora eğitimi gören Türk öğrencilerle bir araya geldiğini hatırlatan Kılıç, "Onlarla, Türkiye'de özellikle 15 Temmuz gecesi yaşanan FETÖ darbe girişiminin nasıl olduğunu ve şu anda Türkiye'de ne gibi çalışmalar yapıldığını, milletimizin geleceği için yapılan çalışmaları paylaştık. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve bizlerin o günden bu yana yaptığı çalışmaları aktardık." bilgisini verdi.
Kılıç, Bach ile yaptığı görüşme öncesinde de Lozan Olimpiyat Müzesi'ni gezdi.