BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ VAKIFBANK SPOR SARAYI'NIN AÇILIŞINA KATILDI

12 Kasım 2016

Vestel Venus Sultanlar Ligi ekibi VakıfBank'ın yeni spor salonu düzenlenen törenle açıldı. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

Vestel Venus Sultanlar Ligi ekibi VakıfBank'ın yeni spor salonu düzenlenen törenle açıldı. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

Üsküdar'da yapılan VakıfBank Spor Sarayı'nın açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Mehmet Şimşek, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın teknik heyeti ve voleybolcuları ile siyaset, iş, spor dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, açılışta yaptığı konuşmada, VakıfBank Spor Sarayı'nın inşasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bakan Çağatay Kılıç, bu tip yatırımların Türkiye'de artması gerektiğini belirterek, "Türkiye'de spor deyince en çok konuşulan futboldur ama hep şunu söylüyoruz, amatör sporların da çok daha fazla basında yer almasını rica ediyoruz. Çünkü, bu içinde bulunduğumuz tesis bir ana salonun yanı sıra farklı branşlardaki sporların da yapılabileceği bir yer. Bir semtin ortasında olması nedeniyle de genç kardeşlerimizi burada ağırlayabilecek kapasiteye sahip. Bu tip yatırımların Türkiye'de artması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın spordan geliyor olması, sporcu geçmişi olması da Türkiye için büyük bir şanstır. Başbakanımız da sürekli bizi şevklendirip yüreklendiriyor." dedi.

Cumhuriyetin ilanından 2002 yılına kadar Türkiye'de bin 575 spor tesisinin inşa edildiğini aktaran Bakan Çağatay Kılıç, "Son 14 yılda ise Türkiye'de inşa edilen spor tesisi sayısı bin 840'tır. Dolayısıyla özellikle AK Parti iktidarlarında spora nasıl önem verildiği, sporu tabana yaymanın ne kadar önemli olduğunu bu rakamlar ortaya koyuyor. Yeterli noktaya geldik mi, hayır ama çok daha iyi noktadayız. İnşallah daha iyi noktalara geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Çağatay Kılıç, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra Türk sporcuların üzerindeki sorumluluğun daha arttığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Dünya liderleri arasında en fit olan Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Bu istatistiki olarak da tespit edilmiştir. Birçok şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek takımlarımızın ve sporcularımızın büyük sorumluluğu var. 15 Temmuz'da yaşatılmak istenen, hainlerin, gaddarların, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanmış teröristlerin yaşatmak istedikleri bedel karşısında, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla halkımız dimdik durmuş, canını feda etmiştir. Ay-yıldızı taşıyan her sporcunun üzerinde, bu haykırışı ortaya koyan aziz milletin de sorumluluğu vardır. Vücudunuzdaki son güce kadar, o bayrağı temsil etmek için çaba sarf edeceğinizden şüphem yoktur. Bu tip projelerin de tüm Anadolu'ya yayılması için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz."

Üsküdar ilçesinde de yoğun bir spor faaliyeti olduğunun altını çizen Kılıç, "Üsküdar'da ikamet edenler arasında çok önemli bir kişi de var. Bu noktada da çok çalışmanız gerekiyor. Üsküdar sınırları içinde bir de Beylerbeyi Stadı var. Türkiye'nin en eski, en önemli spor tesislerinden birisi. İstanbul'un çok güzide ve nadide bir yerinde bu stat. Bu kadar güzel sarayın inşa edişmiş olduğu Üsküdar'da güzel açık spor tesislerinin de yapılması konusunda şüphe yoktur. Biz de her türlü destek için sözümüzü burada veriyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

VakıfBank Spor Sarayı 15 ayda inşa edildi

Geçen yıl haziran ayında temeli atılan ve 15 ayda tamamlanan VakıfBank Spor Sarayı, birçok spor aktivitesine imkan tanıyor. Voleybol maçlarının oynandığı ana salon, 2 bin seyirci kapasitesiyle hizmet veriyor. Sporcu dinlenme ve konaklama bölümlerinin yanı sıra olimpik havuzu, 2 antrenman salonu, fitness merkezi, sauna, hamam ve SPA bölümü olan tesisin, 170 araçlık kapalı otoparkı da bulunuyor.