MİLLİ TEKVANDOCU HAKAN REÇBER DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

19 Kasım 2016

Tekvando Milli Takımımız, Kanada'da düzenlenen Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nın üçüncü gününde 1 altın, 2 bronz madalya kazandı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yayınladığı mesajda madalya kazanan sporcularımızı tebrik etti.

Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından Kanada'nın Burnaby kentinde devam eden Dünya Gençler Tekvando Şampiyonasının üçüncü gününde Türkiye adına 4 sporcu mücadele etti. Erkekler 59 kiloda tatamiye çıkan Hakan Reçber, finalde Fas'tan Omer Lakehal'i 18-12 mağlup ederek Dünya şampiyonu oldu. Erkekler 63 kiloda Ferhat Can Kavurat ve bayanlar 52 kiloda İkra Kayır da ülkemize bronz madalya kazandırdı. Şampiyonanın ilk gününde Derya Eşme ile de 1 bronz madalya kazanan Türkiye, üçüncü günün sonunda 1 altın ve 3 bronz madalyaya ulaştı.

Bakan Çağatay Kılıç, 1 Altın ve 2 Bronz Madalya Kazanan Milli Tekvandocuları Tebrik Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Hakan Reçber ile bronz madalya elde eden Ferhat Can Kavurat ve İkra Kayır için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kanada'da düzenlenen Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Hakan Reçber ile bronz madalya elde eden Ferhat Can Kavurat ve İkra Kayır'ı kutluyorum. Sporcularımızın elde ettiği dereceler bizleri hem gururlandırdı hem de gelecek adına umutlandırdı. Üçüncü günün sonunda Milli Takımımız, 1 altın ve 3 bronz madalyaya ulaştı. Başarıda emeği geçenleri tebrik ediyorum. Kanada'da devam eden Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nda mücadele eden tüm sporcularımıza başarılar diliyorum."