MİLLİ TEKVANDOCU ŞEYMA NUR SÖĞÜT DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

20 Kasım 2016

Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nın dördüncü gününde Şeyma Nur Söğüt altın, Ayşenur Özcan ve Muhammet Ferhat Saroğlu ise bronz madalya kazandı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yayınladığı mesajda madalya kazanan sporcularımızı tebrik etti.

 

Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nın 4. gününde tatamiye çıkan milli sporculardan Şeyma Nur Söğüt altın, Ayşenur Özcan ve Muhammet Ferhat Saroğlu ise bronz madalya elde etti. Kanada'nın Burnaby kentinde düzenlenen şampiyonanın 4. gününde kadınlar 59 ve 63 ile erkekler 68 ve 73 kilolarda müsabakalar yapıldı.

Kadınlar 63 kiloda tatamiye çıkan Şeyma Nur Söğüt, ilk turu maç yapmadan geçti. Milli sporcu, ikinci turda Mısır'dan Engy Gomaa'yı 13-0, üçüncü turda İtalya'dan Alessia Marotta'yı 7-1, çeyrek finalde Polonya'dan Milena Mazurek'i 8-1, yarı finalde ise Sırbistan'dan Nadja Savkovic'i 13-0 yenerek finalist oldu. Finalde de Rus rakibi Margarita Blizniakova'yı 16-2 mağlup eden Şeyma Nur Söğüt, altın madalyanın sahibi oldu.


BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’TAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Şeyma Nur Söğüt ile bronz madalya elde eden Ayşenur Özcan ve Muhammet Ferhat Saroğlu için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi;

Kanada'da devam eden Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nın dördüncü gününde altın madalya kazanan Şeyma Nur Söğüt ile aynı şampiyonada bronz madalya elde eden milli sporcularımız Ayşenur Özcan ve Muhammet Ferhat Saroğu'nu kutluyorum. Sporcularımız şampiyonada gösterdikleri başarılı performanslarla bizleri gururlandırdı. Madalya kürsüsünde yer alarak spor kariyerlerine yeni bir başarıyı daha ekleyen sporcularımızı tebrik ediyor, şampiyonada mücadele eden diğer sporcularımıza da başarılar diliyorum.