BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ MALATYA AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINDA PARTİLİLERLE BİR ARAYA GELDİ

26 Kasım 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ''Şimdi bazıları diyor ya neden Cumhurbaşkanlığı sistemi üzerinde tartışıyorsunuz parlementer sistem en iyi olanı. Daha şunun şurasında 15 sene evvel masanın bir ucundan diğer ucuna kitapçığı cumhurbaşkanı başbakana attı diye Türkiye yandı.'' dedi.

 
Bakan Çağatay Kılıç ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, anı defterini imzaladıktan sonra partililerle bir araya geldi. Gün içerisindeki ziyaretlerini değerlendiren Bakan Çağatay Kılıç, burada yaptığı konuşmada, milletin kendilerine verdiği sorumluluk ve yetkiyle yollarına devam ettiklerini belirtti.
 
AK Parti teşkilatlarının çok önemli olduğunu, milletten alacakları yetkiyi ve gücü onların sayesinde elde ettiklerini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, teşkilat olmadan bunun başarılamayacağını, teşkilatsız bir partinin düşünülemeyeceğini aktardı.
Yaptıkları tüm hizmetleri eleştirenler olduğunu, kendilerinin verdikleri tarihte her şeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, ''Bazen ekonomik durumlarda kontrol edemediğimiz şeyler oluyor. Ama bu eleştiriyi getirenlere soruyorum siz bu memleket için ne yaptınız? Nereye bir çivi çaktınız, hangi taşın altını kaldırdınız? Onu bir anlatın, açıklayın da ona göre eleştirilerinizi de dinleyelim. Dolayısıyla biz bu memleket sevdasıyla, tarihimizden aldığımız güçle gelecek yürüyüşümüze devam edeceğiz.'' diye konuştu.
Türkiye'de ekonomik gelişmelere değinen Bakan  Çağatay Kılıç,  şunları söyledi:
''2001'de yaşanan ekonomik buhranı kimse hatırlamaz. Bakan ithal edildi. Cumhurbaşkanı ile başbakanın arasındaki kavga sonucunda gecelik faizler binlerle ifade edildi. Bankalardan kaybedilen paralar, 45-50 milyar dolarlardan bahsediliyor. Şimdi bazıları diyor ya neden Cumhurbaşkanlığı sistemi üzerinde tartışıyorsunuz parlamenter sistem en iyi olanı. Daha şunun şurasında 15 sene evvel masanın bir ucundan diğer ucuna kitapçığı cumhurbaşkanı başbakana attı diye Türkiye yandı. Neredeydi bu parlamenter sistemin savunucuları o zaman. Yanlış hatırlamıyorsam, bürokrasideydi bir tanesi değil mi?''
Bakan Çağatay Kılıç, ''Çok müthiş bir bürokrasi görevi ifa ediyordu o zaman genel başkan. SSK döneminde bildiğim kadarıyla iflasa sürüklenmişti. Bir aralar hatırlıyor musunuz seçimde şöyle bir şey söylüyordu 'Bize 4 yıl verin yeter, sadece 4 yıl' yok öyle yağma. 4 yıl alacak, kasayı boşaltacak kaçacak öyle bir şey yok. Millette vermedi o yetkiyi zaten sana.'' değerlendirmesinde bulundu.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de Bakan Çağatay Kılıç ile kabinede de yan yana oturduklarını ve davetleri üzerine kente geldiğini ve spor tesislerini beraber gezdiklerini kaydetti.
Malatya'da sportif anlamda büyük bir yatırım olduğunu aktaran Bakan Tüfenkci, ''Bakanımız sağ olsun bugün çok da cömert davrandı, Allah razı olsun. Yazıhan'da geleneksel sporlar da olmak üzere, birçok yerimizde inceleme yapmak üzere notlarını aldı.'' ifadesini kullandı.