BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ VE DEMİRÖREN SAMSUN STADYUMU’NU İNCELEDİ

08 Aralık 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Samsun’da yapımı devam eden 19 Mayıs Stadyumu’nda incelemelerde bulundular.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Samsun Şubesi tarafından düzenlenen ‘2016 Sporun Enleri’ programına katılmak üzere gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören ilk olarak Samsun’un Tekkeköy ilçesinde yapımı devam eden 19 Mayıs Stadyumu inşaatını ziyaret etti.
Ziyarette Bakan Kılıç ile TFF Başkanı Demirören, statta incelemelerde bulunduktan sonra locaları da gezdiler. Bakan Kılıç ve TFF Başkanı Demirören daha sonra ASKF Samsun Şubesi’nin düzenlediği ‘2016 Sporun Enleri’ programına katıldılar.
“Spora 300 Milyonun Üzerinde Yatırım Yapıyoruz”
Bakan Çağatay Kılıç, burada yaptığı konuşmada büyük statlar inşa ettiklerini söyleyerek, "Bizim ülke olarak antrenör açığımız var. Spora 300 milyonun üzerinde yatırım yapan bir ülkemiz var. Buna altyapı yatırımları dahil değil. Bu kaynakları verimli kullanıyor muyuz? Yeterince verimli kullanmıyoruz. Tesislerimizi de yeterince kullanmıyoruz. Büyük statlar inşa ediyoruz, 15 günde bir maç oynansın diye yapmıyoruz. İçlerinde antrenman salonları olacak, farklı branşlarla ilgili salonlar olacak ve onlarda yaşayacaklar" diye konuştu.
“Olimpiyat Oyunları’nda Beklediğimiz Başarıyı Elde Edemedik”
Sporcuların yetiştirilmesi ve uluslar arası müsabakalarda milli sporcuların performanslarını da değerlendiren Bakan Çağatay Kılıç, "2016 Rio Olimpik ve Paralimpik Oyunları'nda istediğimiz sonuçları aldık mı? Açık yüreklilikle söylüyorum, paralimpiklerde başarı elde ettik. Orada durumumuz daha iyi. Çok kısa bir geçmişi olan noktadayız ama Olimpiyat Oyunları'nda istediğimiz başarıyı elde edemedik. Beklediğimiz Türkiye'nin potansiyeline uygun olan başarıyı elde edemedik. Bu sebeplerle ilgili masaya yatırılan durumlar var. Değişimler de yaşanıyor, yaşanmaya da devam edecek. Ama en önemli şey, zihninizin içindeki düşünce yapısı, spora, sporcuya, yetiştirme tarzına yaklaşımımızdaki değişim” değerlendirmesinde bulundu.