"DEVLET MİLLET EL ELE HEP BERABER TRİBÜNE"

20 Aralık 2016

Bakan Çağatay Kılıç: “Terörün, hainlerin istediği bizim birbirimize düşmemiz, yatırımları durdurmamız ve gelecek yürüyüşümüzdeki umudumuzu kırmaktır. Asla onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Her zaman bir olacağız, beraber olacağız ve umutlarımızla geleceğe yürüyeceğiz.”

Son dönemde yaşanan terör olayları karşısında bir araya gelen futbol ailesi, 22 Aralık Perşembe günü Spor Toto Süper Lig'de forma giyen yerli ve yabancı futbolcuların katılacağı, "Yıldızlar Karması" adıyla gerçekleştirilecek dayanışma gecesi düzenleyecek. "Devlet millet el ele hep beraber tribüne" sloganıyla Beşiktaş Vodafone Arena'da yapılacak maç, saat 20.00'de başlayacak ve gecenin tribün geliri Beşiktaş ve Kayseri'de gerçekleştirilen terör saldırısında şehit ve gazi olanların ailelerine bağışlanacak.
Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kulüpler Birliği Vakfı ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in koordinasyonunda yapılacak maç, Vodafone Arena'da gerçekleştirilecek. Karşılaşmaya Süper Lig takımlarında forma giyen her takımdan birer yerli ve yabancı futbolcu katılacak. Müsabakada elde edilecek tribün gelirleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla Beşiktaş ve Kayseri'de gerçekleştirilen terör saldırısında şehit ve gazi olanların ailelerine bağışlanacak.
“Asla onlara bu fırsatı vermeyeceğiz”
Etkinlikle ilgili Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleştirilen basın toplantısında bir açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, terör karşısında sporun birleştirici gücüne vurgu yaparak, terör örgütlerinin amacına ulaşamayacağını söyledi.
Konuşmasına terör olaylarında şehit olanlara başsağlığı dileyerek başlayan Bakan Çağatay Kılıç, "Milletimizin, devletimizin varlığı, bölünmez birliği, bayrağımız ve inancımız için şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Dün akşam Ankara'da ihanet şebekesinin suikastıyla öldürülen Rusya Federasyonu Büyükelçisi nezdinde dost Rus halkına ve ailesine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.
 Türkiye'nin birlik ve beraberliği için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek zorunda olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Sporun ve futbolun birleştirici, kaynaştırıcı ve aynı zamanda rehabilite edici gücüyle destek olmak için bu düşünceyle yola çıkan herkesi kutluyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde gerçekleştirilecek olması da ayrı bir önem katıyor. Bu sabah Süper Lig kulüplerinin başkanları ve federasyonumuzla bir araya geldik. Futbolun ve sporun birleştirici ve kaynaştırıcı gücü üzerinde konuştuk. Taraftarlarımıza büyük bir sorumluluk düşmektedir. Bugüne kadar ne yaşandıysa yaşandı ama bundan sonrasını bir milat olarak kabul ederek, ülkemizin birlik ve beraberliği için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek zorunda" ifadelerini kullandı.
Bakan Çağatay Kılıç, terör örgütlerinin amacına ulaşamayacağını belirterek, "Dünyadaki hiçbir ülke 30'a yakın statla tesisleşme hamlesi içinde olmadı. Bunlar, kararlılıkla devam edecek. Terörün, hainlerin istediği, bizim birbirimize düşmemiz, yatırımları durdurmamız ve gelecek yürüyüşümüzdeki umudumuzu kırmaktır. Asla onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Her zaman bir olacağız, beraber olacağız ve umutlarımızla geleceğe yürüyeceğiz" dedi.
Yapılacak organizasyonun gelirlerinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı üzerinden şehit ve gazi ailelerine aktarılacağını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Bir kişi dahi bundan faydalansa önemli bir katkı olur diye düşünüyorum. Şehit ve gazi olan evlatlarımızın ailelerine karşı bir sorumluluğumuz var. Bu bilinç içinde perşembe akşamı, güzel bir organizasyon yapılacak. Tüm dünyaya 15 Temmuz gecesi 'biz demokrasiden, birlikten, beraberlikten ve hukuktan yanayız' diye nasıl haykırdıysak, geleceğe umutla yürüyeceğimizi tekrar haykıracağız" şeklinde konuştu.