GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ VAN'DA

26 Aralık 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak, “Bütün terör örgütlerine karşı, PKK, DEAŞ, DHKP-C, YPG ne varsa, hepsine karşı duruyoruz ve duracağız” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Van’da bir araya geldiği gençlere, teröre karşı mücadelede kararlılık mesajı verirken, “Bütün terör örgütlerine karşı, PKK, DEAŞ, DHKP-C, YPG ne varsa, hepsine karşı duruyoruz ve duracağız” dedi.
Bakan Çağatay Kılıç, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Van’da Valilik ziyaretinin ardından ilde bulunan sporcular ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. 
Burada bir konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, Van'ın yatırım açısından iyi bir noktada olduğuna işaret ederken, “Bakanlığımıza bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu Van’da 10 bine yakın bir kapasiteye ulaştı. Yeni devreye girecek yurtlarımızla da 10 bini geçeceğiz inşallah” dedi. 
Bakanlığı’na bağlı bir diğer kuruluş olan Spor Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yatırımların da iyi noktaya ulaştığını anlatan B:akan Çağatay Kılıç, “Şu anda sizin de hemşehriniz olan Nur Tatar’ın adını taşıyan spor salonu 5 bin kişilik. Bu önemli yatırımımızı nasıl daha verimli kullanabiliriz, bunun çalışmasını yapıyoruz. Van’da yatırım açısından iyi bir noktadayız. Yüzme havuzumuz, spor salonumuz, ilçelerde spor salonlarımız var'' diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, Van’daki gençlik merkezi ve kamp yatırımlarına da değindiği konuşmasında, Van’a yeni bir gençlik kampı ile yeni bir gençlik merkezi daha yapacaklarını bildirdi.
''Bizim ayrımız gayrımız yok''
Bakan Çağatay Kılıç, salonda bulunan sporcuların üzerine giydikleri eşofmanlara işaret ederek, Türk Bayrağı’nın birleştirici bir unsur olduğunu vurguladı. Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Aramızda ülkemiz adına uluslararası müsabakalara katılan genç kardeşlerimiz var. Bugün eşofmanlarıyla gelmişler. Peki  eşofmanlarının üzerinde ne var? Ay yıldızlı Türk Bayrağımız var. Bayrağımızı temsil ederek göndere çektirmek, İstiklal Marşımızı çaldırmak için bir mücadelenin içerisindeler ve bunu gururla, şerefle, onurla yapıyorlar. Bizi birbirimize bağlayan unsurları iyi bileceğiz. Bizim ayrımız gayrımız yok. Bizim, gidecek başka bir vatanımız yok. Bu vatan bizim, bu devlet bizim. Biz hep beraber bu coğrafyada bir şeyler başarabilirsek başarırız. Kenetleneceğiz. Cumhurbaşkanımız ne dedi? ‘Biz istiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz şu anda’. 2023 Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yüzüncü yılı. Devletimizi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartmak için koşuyoruz. 2053, 2071 bizim Anadolu'ya gelişimizin, İstanbul’un fethinin yıl dönümleri ve sembolleri. Buralara sizler götüreceksiniz. Biz onun temelini hazırlıyoruz. İnşallah sizler bu noktaya taşıyacaksınız.”
Bakan Çağatay Kılıç, terörle mücadelede kararlılık vurgusu da yaptığı konuşmasında, tüm terör örgütlerine karşı mücadelenin hız kesmeden devam edeceğini vurguladı. Bakan Çağatay Kılıç sözlerini söyle sürdürdü:
''Ülkemizde ihanet içerisinde olanlar var. 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütünün başını çektiği hainler bu ülkeye bir darbe yaşatmaya kalktılar. Milletimiz; Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın çağrısının etrafında kenetlendi. Bir oldu, beraber oldu. Bayrağını alan meydana koştu, tankların üzerine çıktı. Silahla gelen teröristin karşısında iman dolu göğsünü siper etti. İşte bu inançla biz bütün terör örgütlerine karşı, PKK, DEAŞ, DHKP-C, YPG ne varsa, hepsine karşı duruyoruz ve duracağız. Ama bunu beraber yapacağız.”
Bakan Çağatay Kılıç, bazılarının çıkıp, “Biz bölge halkının temsilcisiyiz, siyasi anlamda biz temsil ediyoruz” dediklerini hatırlatarak, “Siz bir bölgenin veya halkın temsilcisi falan değilsiniz. Van’da da olduğu gibi tüm illerimizde Türkiye’nin temsilcisi olan halktır, millettir” dedi.
Bakan Çağatay Kılıç, Van’da görevden alınan belediye başkanlarının yerine kayyum atanmasını eleştirenler olduğunu hatırlatarak, “Peki, devletin, milletin imkanlarıyla çukur kazanlara bu devlet seyirci mi kalacaktı? Sizin alın terinizle ödediğiniz vergileri millet için harcamak yerine çukur kazanlara, bu milletin emniyetini sağlamak için gece gündüz görev yapan polisini, askerini şehit edenlere karşı sessiz mi kalacaktı?'' diye sordu.
Güvenlik güçlerinin büyük fedakarlıkla görev yaptıklarını, yeri geldiğinde canlarını ortaya koyarak, bayrak için, millet için, inanç için mücadele ettiklerini anlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Kusura bakmayın onlara uzanan elleri kırmak bizim boynumuzun borcudur. Bu millete, bu bayrağa, bu devlete uzanan her eli kırmak bizim boynumuzun borcudur ve biz bunu yapıyoruz ve yapacağız. Hiç kimse de bizi bu yoldan alıkoyamaz. Şimdi çıkmışlar bir de tehdit ediyorlar. Siz kimi tehdit ediyorsunuz? Milleti mi tehdit ediyorsunuz? Bu milletin geleceğiyle bir olmak için beraber olmak için emek veren çalışanları mı tehdit ediyorsunuz. Kusura bakmayın sizin boş tehditlerinizle bizim geçirecek vaktimiz yok. Başbakanımız ne diyor; ‘laf üstüne laf koymaya değil, iş üstüne iş koymaya, taş üstüne taş koymaya’ geldik. Biz böyle çalışıyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız 2002’den beri gece gündüz demeden koşuyor. Ne için koşuyor? Bu ülke daha ileriye gitsin, gençlerimiz, sporcularımız, milletimiz daha büyük imkanlara sahip olsun diye” şeklinde konuştu.
''Hainlerin hepsini temizleyeceğiz'' 
Bakan Çağatay Kılıç, İstanbul ve Kayseri'de yaşanan terör saldırılarını hatırlatarak şöyle konuştu:
“İstanbul'da maç sonrası 45 vatan evladımızı şehit ettiler. İstanbul'da polislerimizi, bir hafta sonra da Kayseri'de askerlerimizi şehit ettiler kalleşçe. Zaten bunların hepsi kalleş. Bunların ancak bildikleri, korkakça bir yerden bomba patlatmak, arkadan vurmak. Bunlar namert, hain... Bunların hepsinin kökünü temizleyip atacağız. Bir tane namerdi, haini de Rusya büyükelçisini öldürmek üzere suikast yapmak üzere gönderdiler. O da aynen haince, kalleşçe büyükelçiyi arkasından vurdu. Ama çok şükür uluslararası camia  işin arkasında ne olduğunu gördü. Sayın Cumhurbaşkanımızın sayın Putin ile yaptığı görüşmede olayın ne olduğu anlaşıldı. Biz, Rusya ile ilişkilerimizi raydan çıkartmak isteyenlere rağmen işimize davam ediyoruz. Ama şunu iyi bilsinler; bu ülkenin içine nifak sokmaya çalışanlar, bu ülkenin evlatlarını şehit edenler çok iyi bilsinler ki; biz bir ölürüz bin diriliriz!”
 ''Hainlere teslim edecek bir karış toprağımız yok”
“Ülkemizin ve milletimizin güvenliği için nerede olmamız gerekiyorsa orada oluruz” diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini söyle sürdürdü:
''Bizim, hainlere teslim edecek bir karış toprağımız yok. Hainler ise yok olacaklar. Şehit kanlarıyla sulanmış bu vatan toprağı üzerinde yaşayan milletimiz ancak hainlere karşı dik bir duruş sergiler. O hainlere asla teslim olmaz. Şimdi çıkmış bazıları, ‘bizim Suriye'de, Irak'ta ne işimiz var’ diyorlar? Oysa bundan bir sene önce de aynı çevreler çıkıp sınır güvenliğimizi sağlıyamıyorsunuz diyorlardı. Bunlar ne dediklerini bilmiyorlar, sabah başka akşam başka konuşuyorlar. Bir sene önce ‘niye oraya gitmiyorsunuz’ diyenler şimdi ‘orada ne işiniz var’ diyorlar. Bir tutarlı olun. Gerçi şimdi ana muhalefet demiş ki; ‘operasyonlar noktasında biz hükümete destek vereceğiz’. Bu millet zaten kendisine hizmet edenlerin, güvenliğini sağlayanların arkasında duruyor. Hainler ile ses çıkartmayanları da görüyor. Geçen gün okudum, neymiş? ‘bizim Suriye'de olmamız büyük bir hata’ imiş! Biz Türkiye'nin güvenliği için, ülkemizin milletimizin güvenliği için nerede olmamız gerekiyorsa orada oluruz. Kimsenin de toprağında gözümüz yok. Bizim vatanımız bize yeter. Ama bizim vatanımıza dışarıdan herhangi bir şekilde tehditte bulunanlara karşı da gerekli adımı atarız.” 
“Biz farklı illerde farklı konuşmuyoruz”
Bakan Çağatay Kılıç, PKK'nın en büyük zararı Kürt vatandaşlarımıza verdiğini belirtirken, “Çanakkale'ye gittiğinizde ne görüyorsunuz? Farklı farklı illerden bir araya gelmiş insanların bayrak için, vatan için beraberce şehit olduğunu görüyorsunuz. Hatta bazıları bugünkü sınırlarımız dışında olan yerlerden. Halep'ten de var Şam'dan da var, Selanik'ten de var. Biz o yüzden bir olacağız, diri olacağız, hep beraber Türkiye olcağız. AK Parti olarak biz Türkiye'nin her yerinde aynı şeyleri söylüyoruz. Nereye gitsek aynı şeyleri söylemekten çekinmiyoruz. Cumhurbaşkanımızın, başbakanlığı zamanında da böyle, şimdiki başbakanımızın zamanında da böyle… Bizde farklı illerde farklı konuşmak diye bir şey yok. Her yerde hep doğruyu söylüyoruz. PKK bir terör örgütüdür. PKK alçak, hain bir terör örgütüdür. En büyük zararı da Kürt vatandaşlarımıza vermiştir" ifadelerini kullandı.
"Yatırımların hepsi devletin öz kaynakları ile yapıldı"
Bakan Çağatay Kılıç, bazı yatırımların AB fonları ile yapıldığı yönünde iddialar olduğunu hatırlatarak, “Elinize, gözünüze, dizinize dursun. Bari yalan söylemeyin. Bu bölgede yapılan kamu yatırımlarının hepsi öz kaynak ile yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin öz kaynaklarıyla yapıldı. Bazı uluslararası projeler yok mu? Var tabi. Ama bu duble yolları AK Parti hükümetleri Türkiye'nin imkanlarıyla yaptı. Recep Tayyip Erdoğan'a sordular; 'bu kaynağı nereden bulacaksın?' diye. Tek bir cevap verdi; ‘kaynak Türkiye’ dedi. Binali Yıldırım yol üzerine yol yaparken Türkiye'nin kaynaklarını kullandı. Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu ülkenin geleceğini gençlerle birlikte kuracağız''diye konuştu. 
 
“Bayrağımıza göz dikenin gözünü çıkarırız''
Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti üzerinde ay yıldızlı bayrağın sonsuza dek dalgalanacağını vurgulayarak, “Bu ezanlar susmayacak, bu bayrak inmeyecek. Bayrağımıza göz dikenin gözünü çıkarırız” dedi. 
Bakan Çağatay Kılıç, bu millet için yaptıkları yatırımların artarak devam edeceğini vurgularken, “Bunlar bu devletin, milleti için yaptığı yatırımlar. Ben, bu milletin birliği, beraberliği için, bayrak için, ezan için, inancı için şehit olan tüm kardeşlerimize tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim onların yaptığı fedakarlıların karşılığını vermeyi bize nasip etsin. Şehitlerimizin aileleri bizlere, sizlere, hepimize emanettir” ifadelerini kullandı. 
''Van'ın merkezinde bulunan 54 dönüm araziyi spor alanı olarak kullanacağız'' 
Bakan Çağatay Kılıç, Van merkezde bulunan 54 dönümlük araziyi bir spor alanına dönüştürme konusunda çalışma yapacaklarını bildirirken, “Ama sadece futbol değil. Orada şimdi yeni  başlatacağımız bir projemiz var. Antrenman salonları yapacağız. Şu anda açık olan tenis kortlarının üzerini kapatacağız, yaz-kış kullanılabilir hale getireceğiz. Aynı zamanda antrenman salonları yaparak kardeşlerimizin merkezde antrenman yapmalarını sağlayacağız. Açık spor salonları ile ilgili projelerimiz var. Orayı da muhafaza ederek geleceğe yürüyeceğiz. Biz hep şunu söylüyoruz; 'gidemediğimiz yer bizim değildir.' Bizim zaten bu ülkede gidemediğimiz yer yok. Burası bizim vatanımız. Bu topraklar çok bereketli topraklar, çok büyük vatan evlatları yetiştiren topraklar. İnşallah gelecekte de öyle olacak. Aranızda gezinmeye çalışan hainleri her nereden olursa olsun ayıklayacağız”diye konuştu.