“GENÇLERİMİZ 15 TEMMUZ’DA ASIM’IN NESLİ OLDUKLARINI BİR KEZ DAHA GÖSTERDİLER”

27 Ocak 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin yakın zamanda ülke olarak zorluklar yaşadığına dikkat çekerek, “15 Temmuz darbe girişimini yaşadık. Orada Asım'ın nesli olduğunuzu tüm genç kardeşlerim tekrar gösterdiler" dedi.

 Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun Kocaeli’nde Tematik Kış Kampı'nın kapanışındaki Rasim Özdenören'in Türk edebiyatı üzerine söyleşileri programına katıldı. Kocaeli Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, ​geleceğin teminatı olan gençlerin ülkenin dört bir yanından gelerek kamplara katılmalarının ve birbirleriyle tanışmalarının gurur verici olduğunu söyledi.

“Pırıl pırıl olan zihinlerinizi iyice parlatacak bir zaman dilimi geçirdiniz”

Tematik Kamplar kapsamında düzenledikleri Edebiyat Kampının önemine değinen Bakan Çağatay Kılıç, “Kampımızda inanıyorum ki; ruhunuzu arındıracak, zaten pırıl pırıl olan zihinlerinizi iyice parlatacak bir zaman dilimi geçirdiniz. Burada farklı yörelerden, farklı düşünce yapısına sahip gencecik kardeşlerimizin sevgi ve hoşgörü çerçevesinde bir araya geldiklerini, kaynaşmayı görmek bizim buradaki amacımız ve fikir birliği içerisinde ortaya koyduğumuz duruştur. Bu program birçok farklı ilimizde gerçekleştiriliyor. Her ilimiz bu kampları yaparken valisinden, milletvekiline tüm protokolü ile buna sahip çıkıyor. Bu anlamda Kocaeli Valimize, Milletvekillerimize ve tüm idarecilerimize ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.    

“Rengimiz değişir fakat bağımız birdir”

Türkiye’nin farklı kültürlerin bir arada yaşadığı zengin bir medeniyete sahip olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Farklılıklarımızla zenginleştiğimize inandığımız, birbirimizi Allah için sevdiğimiz ve bu yolda emek harcadığımızı düşündüğümüz bir milletiz. Bir medeniyetin temsilcileriyiz. Rengimiz değişir, açtığımız dal değişir fakat bağımız birdir. “Bu adamlar dev midir? Yatak görmemiş gövde midir?” diye tasvir edilen Yedi Güzel Adam’dan, Maraş’ın kadim cevherlerinden doğup, ırmaklar gibi çağlayarak Türkiye’ye yayılan bir edebiyat hamlesinin sancaktarlarından birinin; Sevgili Büyüğümüz Rasim Özdenören Ağabeyimizin bugün aramızda olması ve sizlerle fikirlerini, düşüncelerini paylaşacak olması bizim için onur ve gurur vesilesidir. Davetimizi kabul etiği için kendisine şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.  

Bakan Çağatay Kılıç, gençlerin Yedi Güzel Adam’dan biri olan Rasim Özdenören’den öğreneceği çok şey olduğuna inandığını ifade ederek şunları söyledi:

“Bizim türkümüzü, bizim öykümüzü kaleme alan bu asrın “Gül Yetiştiren Adam”ı, modern çağın Yunus’u Rasim Özdenören’den hepimizin ve hepinizin öğreneceği çok şey var. Kulağına ezan okunduktan sonra, annesinin duru sesinden ninni dinleyerek büyüyen, zaman zaman yasaklarla boğuşarak bugünün kapısını aralamıştır. Bir ömür boyu emek harcamanın, mücadele vermenin sonucunda işte böyle bir salonda siz gençlerle bir araya gelip fikir ve ruh dünyasını paylaşabilmenin önemini inşallah sizler de anlıyorsunuzdur. Bunun değerini inşallah bileceksiniz. Çünkü, devlet ve milletlerin geleceğe yürüyüşünde gelenek ve göreneklerinden gelen, gelenek ve görenekleri hayata geçiren insanlardan miras kalan değerleri geleceğe taşırsanız yürüyüş olur. Eğer değerlerinizi bir miras olarak geleceğe taşıyamazsanız, medeniyetinizi geleceğe taşıyamazsınız. O gelenekleri yaşatan da bizim ağabeylerimiz, büyüklerimizdir”  

“Gençlerimiz 15 Temmuz’da Asım’ın Nesli olduklarını bir kez daha gösterdiler”

“Yakın zamanda ülke olarak zorluklar yaşadık” diyen Bakan Çağatay Kılıç, 15 Temmuz hain darbe girişimini hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti:

“15 Temmuz’da tüm genç kardeşlerim Asım’ın Nesli olduklarını bir kez daha gösterdiler. Bu anlamda hepinize tekrar şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak vererek, davetine icabet ederek, milleti, devleti ve geleceği için sokağa çıkan, direnen ve hepsinden önemlisi duruşunu ortaya koyan siz Akif’in Nesli, yani namusunu çiğnetmeyen Akif’in Nesli’ne teşekkür ediyoruz. Sayın Başbakanımızın, hükümetimizin yaptığı çalışmalar içerisinde en önem verilen konuların başında gelen, gençliğimize olan bilgi, birikim aktarımı ve onlara fırsat verilerek önlerinin açılması. Bu amaçla, bu yolda elimizden geleni ardımıza koymadan yürümeye devam edeceğiz.”      

“Geleceğe daha sağlam adımlarla yürüyebilmek için değerli isimlerin ayak izlerini takip etmek önemlidir”

Bakan Çağatay Kılıç, ülke ve millet olarak gelecek yürüyüşünde edebiyatın önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Geleceğe yürüyüşümüzle alakalı olarak birbirimize aktardığımız değerleri, en çok yazarak, yani edebiyatla aktarıldığı bir gerçek. Tarihi gerçeklerimizi birbirimize anlatarak yürüyüşümüzün temellerini oluşturan edebiyatımızın, yani sözün aynı zamanda kaleme alınmış haliyle de harmanlanması çok önemlidir. İnşallah bunu birazdan sizler de ustamız Rasim Özdenören Ağabeyimizden dinleyeceksiniz. Geleceğe daha sağlam adımlarla yürüyebilmek için değerli isimlerin ayak izlerini takip etmek önemlidir” dedi.