BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, TÜRKMENİSTAN'IN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ AMANLIYEV’İ KABUL ETTİ

07 Şubat 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin Eylül ayında Aşkabat’ta düzenlenecek “5. Asya Salon Sporları ve Savunma Sporları Oyunları” konusunda Bakanlık olarak Türkmenistan’a gereken yardımı yapacaklarını ve uygun olması durumunda kendisinin de açılış seremonisine katılacağını kaydetti.

Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İşankul Amanlıyev’i kabul eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkmenistan'da Eylül ayında düzenlenecek “5. Asya Salon Sporları ve Savunma Sporları Oyunları” konusunda Türkiye’nin gereken yardımı yapacağını ve kendisinin de uygun olması durumunda açılış seremonisine katılacağını ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İşankul Amanlıyev’i makamında kabul etti.

Görüşmede Büyükelçi Amanlıyev, Türkmenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok iyi bir seviyede ilerlediğini belirterek, iki ülke arasında spor alanındaki ilişkilerin iyi bir seviyede olduğunu ve iki ülkede düzenlenen spor organizasyonlarına karşılıklı katılım sağlandığını dile getirdi. Büyükelçi Amanlıyev, Eylül ayında Aşkabat’ta düzenlenecek “5. Asya Salon Sporları ve Savunma Sporları Oyunları”nın açılışına Bakan Çağatay Kılıç’ı davet etti.

Bakan Çağatay Kılıç ise “5. Asya Salon Sporları ve Savunma Sporları Oyunları”nın tanıtımı konusunda yardım talep eden Büyükelçiye olumlu yanıt verdi. Görüşmede, Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ilişkilerin memnuniyet verici düzeyde olduğunu dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, Aşkabat’ın “5. Asya Salon Sporları ve Savunma Sporları Oyunları”na ev sahipliği yapmasının önemine işaret ederek, yarışmalarda yer alamayacak olmasına rağmen Türkiye’den bir kafilenin oyunlara gönderileceğini ve programının uygun olması durumunda oyunların açılış seremonisine katılacağını bildirdi. Bakan Çağatay Kılıç, oyunların tanıtım etkinliğinin Nisan ayının son çeyreğinde yapılabileceğini belirterek, Bakanlık olarak oyunlar konusunda gereken yardımı yapacaklarını da ifade etti.