BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’TAN SPOR DÜNYASINA UYARI: “HERKES SORUMLULUĞUNU BİLSİN”

08 Şubat 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, son haftalarda futbol müsabakalarında meydana gelen olaylarla ilgili olarak, “Türkiye'de herkesin olduğu gibi spor camiasının, yöneticiler, sporcular ve antrenörlerin de sorumlulukları vardır. Herkesin camialarına ve Türkiye'ye karşı sorumlulukları vardır. Herkes sorumluluk bilinci içerisinde davranışlarını sergilemek zorundadır" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geçtiğimiz hafta Beşiktaş – Fenerbahçe derbisi başta olmak üzere son haftalarda futbol müsabakalarında meydana gelen olaylarla ilgili olarak, “Türkiye'de herkesin olduğu gibi spor camiasının, yöneticiler, sporcular ve antrenörlerin de sorumlulukları vardır. Herkesin camialarına ve Türkiye'ye karşı sorumlulukları vardır. Herkes sorumluluk bilinci içerisinde davranışlarını sergilemek zorundadır" dedi. 
Bakan Çağatay Kılıç, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte Kayseri’ye geldi. Bakan Çağatay Kılıç, Kayseri Valiliğini ziyaretinde yaptığı açıklamada bakanlığıyla ilgili yatırımları yerinde görmek ve yeni proje planlamaları için Kayseri'ye geldiğini söyledi. 
“Kayseri olimpik ve paralimpik anlamda sporcularımıza katkıda bulunan bir ilimiz”
Kayseri'nin kış sporlarında özel bir yeri olduğuna dikkati çeken Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kayseri, Türkiye'nin önemli kış sporları merkezlerinden bir tanesi. Aynı zamanda bizim olimpik hazırlık merkezlerimizin de bir uzantısının, şubesinin bulunduğu bir il. Hem olimpik anlamda hem paralimpik anlamda ülkemizin geleceğine, sporcularımıza katkıda bulunan ve bulanacak olan bir il. Bunu nasıl geliştiririz, bununla ilgili incelemelerde bulunacağız. Bunun yanında yüksek öğrenim öğrencilerimiz için yurt yatırımlarımız konusunda mesafe katettik Kayseri'de. Burada yerel idarecilerin, yerel dinamiklerin de ciddi anlamda desteğini gördük, çabasını gördük. Onlara da hem Türkiye hem de Kayseri adına teşekkür ediyorum. Buraya gelen öğrenci kardeşlerimizin çok daha rahat ortamlarda barınabilmesi, eğitimlerini sürdürebilmesi adına yapılan bu destek gerçekten önemliydi."
“Geleneksel sporlarımızın Kayseri’de hayat bulabilmesi için çalışacağız”
Bakan Çağatay Kılıç, geleneksel spor branşlarının Kayseri'de hayat bulabilmesi, gelişebilmesi için bazı yatırımların söz konusu olacağını dile getirerek, "Onların da yerinde incelenmesi ve projelerinin geliştirilmesi konusunda Kayseri Büyükşehir Belediyemiz ve Valiliğimizle beraber bir çalışma yapacağız. Çünkü istiyoruz ki gelenek ve göreneklerimizden, tarihimizden gelen sporlarımızın da bugün hayat bulması, gelişmesi ve aynı zamanda dünya içerisindeki farklı organizasyonlarda, biliyorsunuz artık geleneksel sporlar da ciddi organizasyonlara sahne oluyor, bunları yapabilmek adına, geliştirebilmek adına daha güzel tesislerin hayata geçirilmesi için de Kayseri'de bir çalışmamız olacak." ifadelerini kullandı.
"Herkesin camialarına ve Türkiye'ye karşı sorumluluğu var"
Bakan Çağatay Kılıç, gazetecilerin özellikle son haftalarda futbol müsabakalarında meydana gelen olaylarla ilgili görüşünü sorması üzerine, "Türkiye'de herkesin olduğu gibi spor camiasının da yöneticilerinin de sorumlulukları vardır, sporcularının da sorumlulukları vardır, antrenörlerin de sorumlulukları vardır. Herkesin camialarına ve Türkiye'ye karşı sorumlulukları vardır. Herkes sorumluluk bilinci içerisinde davranışlarını sergilemek zorundadır." dedi. 
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın, Fenerbahçe maçı sonrası Ziraat Türkiye Kupası için "Süt Kupası" ifadesini kullandığının hatırlatması üzerine Bakan Çağatay Kılıç, "Buna Federasyon Başkanvekili cevap verdi, açıkladı. Benim o konuya şu an ekleyeceğim bir şey yok" değerlendirmesinde bulundu.

"Bakan Çağatay Kılıç ve Bakan Özhaseki Kayseri'deki spor merkezlerini inceledi"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Kayseri programları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti. Çelik, kentteki spor yatırımları hakkında bakanlara bilgi verdi. Ziyaretin ardından Bakan Çağatay Kılıç ve Bakan Özhaseki, Kadir Has Stadyumu'nda incelemelerde bulundu. Kayserispor atkısı takan bakanlar, sahada top çevirdi. Atatürk Spor Kompleksi içerisinde bulunan amatör sporcuları da ziyaret eden iki bakan, masa tenisi oynadı, ok atışı yaptı. Buradan Erciyes Kayak Merkezine geçen Bakan Çağatay Kılıç ve Bakan Özhaseki, Erciyes AŞ'nin Snow Akademi kayak okulunda eğitim gören öğrencileriyle fotoğraf çektirdi. Bakan Çağatay Kılıç ve Bakan Özhaseki, daha sonra Erciyes Kayak Merkezi'ndeki yatırımlarla ilgili brifing aldı.