BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ: "TÜRKİYE DÜNYADAN İZOLE OLACAK DİYENLERE EN GÜZEL CEVAP DÜZENLEYECEĞİMİZ ORGANİZASYONLAR OLACAK"

11 Şubat 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte, Antalya'da 10 bin kişilik Spor Salonunun da aralarında bulunduğu toplu açılış törenine katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin uluslararası spor organizasyonlarını düzenleme konusunda geride kalacağını düşünenlerin yanıldığını ifade ederek "Yarın Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nin açılış törenini Erzurum'da yapıyoruz. Yazın da Samsun'da 23. Yaz Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatları olacak. Bu hafta başka bir adaylığımızla ilgili de bir toplantımız olacak. Türkiye dünyadan ayrılacak, izole olacak diyenlere en güzel cevap işte bu organizasyonlar olacak" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte, Antalya'da 10 bin kişilik Spor Salonunun da aralarında bulunduğu toplu açılış törenine katıldı. Toplu açılış töreni, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan ve açılışı gerçekleştirilen 10 bin kişilik Spor Salonu'nda düzenlendi.

Toplu açılış töreninde konuşan Bakan Çağatay Kılıç, 2002 yılında başlayan AK Parti iktidarları ile sporda büyük bir tesisleşme hamlesinin yaşandığını belirterek, "Bu salonlar bu yatırımlar,Sayın Başbakanım ve AK Partimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın 2002'de başlatmış olduğu değişim abidesinin sizlerin devam ettirdiği bize örnek olduğu 'yatırım nasıl yapılır, yatırım güvenli ve hızlı bir şekilde yıldırım gibi nasıl yapılırın' örneğini gösterdiğiniz şekilde, öğrendiğimiz şekilde yaptığımız yatırımlardır. İnşallah önümüzdeki yıllarda 'Evet' ile beraber bir çok yatırımımızı daha hızlı ve verimli bir şekilde hayata geçireceğiz" dedi.

-"15 Temmuz gecesi yaşatılmaya çalışılan karanlık 16 Temmuz sabahı aydınlandı"

15 Temmuz'da yaşanan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine değinen Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi hain FETÖ terör örgütü ülkemizde istikrarsızlığa milletimizin emanetine ihanet etmeye çalışan bir yapı olarak hareket etti. 15 Temmuz gecesini biz Karadeniz'de Samsun'da yaşadık. Ama Akdeniz de bizimleydi. O gece Dışişleri Bakanımız değerli ağabeyim Mevlüt Çavuşoğlu beyefendi de bizimle beraber Samsundaydı. Antalya biliyorum bakanımızla gurur duyuyorsunuz. Ama 15 Temmuz gecesi ortaya koymuş olduğu dik duruşla bir kere daha gurur duyabilirsiniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın bizlere vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda milletimize seslenişi doğrultusunda hep beraber bu darbe girişimini bertaraf ettik. Sayın Başbakanım 15 Temmuz gecesi yaşatılmaya çalışılan karanlık 16 Temmuz sabahı aydınlandı. AK Parti kurulurken 'karanlığa kapalı aydınlığa açık' sloganıyla kuruldu. Elhamdülillah milletimiz bizimle birleşerek Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sizlerin önderliğinde birleşerek bu hain darbe girişimini bertaraf ettik" diye konuştu.

-"Eğer millet bağrına basmasaydı Erzincan'ın Refahiyesinden bir Başbakanımız olmazdı"

Türkiye'de son sözü her zaman milletin söylediğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Birileri bir şeyler yazıyorlar, birilerinin yazdıklarıyla olsaydı muhtar bile seçilemez denilen Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı olmazdı. Ama bu millet seçeceğim derse seçer. Sayın Başbakanımız dile getirdiler; eğer millet bağrına basmasaydı Erzincan'ın Refahiyesinden bir başbakanımız olmazdı. Ama milletin gönlüne girince oluyor." ifadelerini kullandı.

-"Türkiye dünyadan izole olacak diyenlere en güzel cevap işte bu organizasyonlar olacak"

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından Türkiye'nin uluslararası spor organizasyonlarını düzenleme konusunda geride kalacağını düşünenlerin yanıldığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç,"15 Temmuz'dan sonra gelen süreç içerisinde uluslararası organizasyonlarla ilgili acaba Türkiye'de bir güvenlik sıkıntısı olur mu, farklı sıkıntılar olurda Türkiye'de ki organizasyonlar iptal edilmek durumunda kalır mı diye bir takım söylemler yapıldı. yarın Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nin açılış törenini Erzurum'da yapıyoruz. 34 ülkeden bine yakın katılımcıyla beraber bu uluslararası organizasyonu Türkiye de Erzurum'da Dadaşların diyarında yapıyoruz. Olmayacak diyenler, Türkiye dünyadan ayrılacak, izole olacak diyenler, sıkıntı yaşayacaksınız diyenlere en güzel cevap işte bu organizasyonlar olacak inşallah. Yazın da Allah'ın izniyle Samsun'da memleketimde 23. Yaz Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatları olacak. Bir de bu hafta inşallah başka bir adaylığımızla ilgili de bir toplantımız olacak." dedi.

-"Avrupa'da 5-10 yılda yapılan tesisleri biz 2,5 - 3 yıl gibi sürelerde inşa ediyoruz"

Toplu açılış töreninin yapıldığı 10 bin kişilik Spor Salonu hakkında bilgi veren Bakan Çağatay Kılıç, "Spor Salonunun içerisinde 14 tane de antrenman salonu var. Tek başına bir salon olarak değil bir kompleks olarak sporcunun yetişeceği bir kompleks olarak yani sporcunun ayağına gelen bir kompleks olarak ulaşıyor. 55 milyon liranın üzerinde bir maliyetle yapıldı. Türkiye de çok hızlı şekilde çok büyük yatırımlar yapılıyor. Yan tarafımızdaki stadyum 100 milyonu aşkın bir maliyetle yapıldı. Bunları Avrupa'da farklı ülkelerdeki yapım süresi 5-10 yıl arası. Biz Elhamdülillah 2,5- 3 yıl gibi sürelerde bunların hepsini inşa ediyoruz." şeklinde konuştu.

-"Önemli olan sizlere hizmet etmek, sizlerin gönlünde olabilmek"

Antalyalılara katılımlarından dolayı teşekkür eden Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle tamamladı;

"Biz sizden aldığımız emaneti taşıyoruz. Bugün biz görevdeyiz yarın başkaları olacak. Ama önemli olan sizlere hizmet etmek. Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın bizlere vermiş olduğu direktifleri yerine getirerek sizlerin gönlünde olabilmek. Bundan gerisi bizim için hiçbir önem taşımıyor. Sayın Başbakanım size özel bir teşekkürüm var. Siz Türkiye'de ve dünyada ülkesinin milletinin çıkarı için ne yapılması gerektiğini en iyi ortaya koyup bunu her şart altında yapacağını da ortaya koyan bir lider oldunuz. Size teşekkür ediyoruz. Salonumuz ve bununla beraber bir çok resmi açılışını yaptığımız tesis hayırlı uğurlu olsun. Daha nice tesislerin açılışında buluşmak üzere hepinizi selamlıyorum.​"

Törende ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan Akseki 100. Yıl Sentetik Zeminli Futbol Sahası ile Kaş Ağullu Sentetik Zeminli Futbol Sahası da hizmete sunuldu.