BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ: “ŞAHSIMIN ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU ÇEKMEYE KALKANLAR ANCAK BAŞLARINA ÇORAP ÖRER”

01 Mart 2017

Bakan Çağatay Kılıç,Hürriyet Gazetesi’nin “Karargah Rahatsız” manşetiyle ilgili değerlendirmede bulunurken, “Daha önce 'Muhtar bile olamaz', '411 el kaosa kalktı' gibi manşetler atılmıştı. Sonra da 'Karargah rahatsız' manşeti. Bir de algı yapmaya kalktılar ama algı döndü başlarına çorap oldu.Bizim üzerimizden, üzerinden algı operasyonu çekmeye kalkanlar ancak başlarına çorap örerler' dedi.

 Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çorum’a giden Bakan Çağatay Kılıç, ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Vali Necmeddin Kılıç'tan brifing alan Bakan Çağatay Kılıç, daha sonra Vali Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile Gazi Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu. 

Ak Parti Çorum İl Teşkilatıyla da bir araya gelen Bakan Çağatay Kılıç burada gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Anayasa değişikliğiyle ilgili konuşan Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti olarak MHP'nin de desteğiyle güzel bir çalışma yaptıklarını, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Türkiye'nin gelişmesine ve büyümesine önemli katkı yapacağını kaydetti. 
"Biz Meclis’te sizin vekiliniz olarak çalışmamızı yaptık, artık iş sizde, yani söz millette" diyen Bakan Çağatay Kılıç, Türk Milleti’nin 16 Nisan'daki halk oylamasında ülkesinin geleceği ve bekası için gerekeni yapacağına inandığını belirtti. Yeni Anayasa’da seçilme yaşının 18'e indirildiğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, şöyle dedi:
"Seçilme yaşının 18'e düşürülmesini tartışıyorlar. Türkiye'de seçilme yaşını 30'dan 25'e de biz indirdik. Şimdi de 18 yaptık. Neden bunu yaptığımızı soruyorlar. Cevabı çok basit, sandığa gidip seçmeyi emanet ettiğiniz, seçeceğine güvendiğiniz kişiye herhalde seçilmesi konusunda da güvenmeniz gerekir. Teşkilatlar çalışma yaparken sandık bazlı çalışma yapıyor. Orada ayrım yapılıyor mu, bu 18 yaşında, 20 yaşında diye? Hayır, yapılmıyor. Listeye bakıyorsun, seçmen diyorsun, seçeceğine inanıyorsun ve oyuna talipsin. O zaman seçilmesi konusunda da bir şüphe duymayacaksın. Zor olan seçmektir. Türkiye'de 18-25 yaş arasında 12 milyon vatandaşımız var. Bu ülke genç bir ülke. Muhalefet diyor ki '12 milyon vatandaşın temsili Mecliste olmasın'. Biz diyoruz ki 'Onların da olsun'. İşte bütün mesele bu. Sayın Kılıçdaroğlu, 12 milyon gencin Mecliste temsil edilmemesini niye istiyorsun sen? Çeşitli bahaneler bula bula bir şeyler arıyorlar."
"Gençliğimiz ülkesi söz konusu olduğunda bir an bile geri durmaz"
Bakan Çağatay Kılıç, 15 Temmuz’da Türkiye'nin büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldığını ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla milletin hainlere gereken cevabı verdiğini söyledi.
Referandum öncesi gençlerin kafasının karışık olduğu yönünde algı yapıldığına dikkati çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Genç kardeşlerim, sizin üzerinize özellikle birtakım konularla gelmek ve kafanızı karıştırmak istiyorlar ama ben ülkemin gençlerinin kafasının hiçbir şekilde karışık olmadığını 15 Temmuz gecesi gördüm. Daha doğrusu Türkiye gördü. Bizlere zaman zaman 'Ülkemizin geleceği söz konusu olduğunda gençlerimiz gerekli duruşu ortaya koyabilecek mi' diye sorarlardı. Biz gençliğimize inanıyoruz ve ülkesi söz konusu olduğunda bir an bile geri durmaz. Allah razı olsun, siz 15 Temmuz'da bunu tüm dünyaya gösterdiniz. Gençlerimizi tebrik ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Darbe girişiminin TSK'nın içerisine sızan hain FETÖ üyelerince yapıldığının altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, "15 Temmuz gecesi yaşatılmak istenen karanlık, 16 Temmuz sabahında ak bir aydınlığa dönüştü. Millet bir araya geldi, bir oldu, şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu ama demokrasimiz, hukukumuz, geleceğimiz kurtuldu. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize hızlı adımlarla yürüyoruz." diye konuştu.
Hürriyet’in "Karargah rahatsız" manşeti 
Bakan Çağatay Kılıç, Hürriyet Gazetesi’nde yayımlanan "Karargah rahatsız" haberine de tepki göstererek, şunları kaydetti:
"Türkiye'de daha önce gazete manşetleriyle birtakım organizasyonlar yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için bir dönem 'Muhtar bile olamaz' manşetleri atıldı. O günleri bir hatırlayalım. Daha önce 'Muhtar bile olamaz', '411 el kaosa kalktı', 'Ankara'da sıcak saatler' gibi manşetler atılmıştı. En sonra da 'Karargah rahatsız' manşeti. Bir de algı yapmaya kalktılar ama algı döndü başlarına çorap oldu. Bizi katmaya kalktılar o işin içine. Bizim duruşumuz da bellidir, yerimiz de bellidir, nereden geldiğimiz de nereye gideceğimiz de bellidir. Kusura bakmasınlar, bizim üzerimizden, şahsımızın üzerinden algı operasyonu çekmeye kalkanlar ancak ve ancak başlarına çorap örerler, başka bir şey yapamazlar. Biz 27 Nisan muhtırası verildiği zaman gördük kimlerin nerelerde durduğunu. Bizim yerimiz belliydi."
Daha sonra Çorum Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Çağatay Kılıç, burada yaptığı konuşmada il merkezine yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verirken şunları kaydetti:
“Bizim Çorum’la ilgili olarak yaptığımız çalışmalara baktığımızda; 14 tane tamamlanmış olan, 3 tane devam eden yatırımımızla beraber toplam 17 tane farklı farklı büyük yatırımımız var. Bunların toplam bedeli 105 milyon Türk Lirası ediyor. Stadyumun içerisinde devam eden özellikle bizim en önemli gördüğümüz projelerden bir tanesi Atletizm Pisti’nin  yapımı. Bu tek başına 6 buçuk milyon civarında bir maliyetle inşa edilen bir proje. 2014 yılında başlattığımız, yüzde yetmiş beşe gelmiş artık bu sene yaza doğru inşallah bitmiş olacak.”
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan mahalle tipi sahalardan Çorum'da 10 tane olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, bu çalışmaların devam edeceğini söyledi. Çorum'a yeni bir Gençlik Merkezi'nin açılacağı haberini de veren Bakan Çağatay Kılıç, "Gençlik Merkezlerimiz var. Bir tane geciken Gençlik Merkezimiz var onu bugün hallediyoruz. Başkanla da zaten bu konuda görüştük. Onu hemen devreye sokup işi bitiriyoruz” dedi. 
Bakanlığı bünyesindeki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtların kapasitesinin her geçen gün arttığının altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, Çorum’la ilgili yapılan diğer çalışmaları da şöyle özetledi:
“Şu anda Çorum’daki yurtlarımızın kapasitesi 4 bin 400 gibi bir sayı. Bundan yaklaşık 2 buçuk sene evvel 1900 civarındaydı. Şu anda bizim kayıtlarımıza baktığımızda Çorum'da gerçekten üniversite öğrencileri açısından bir olumsuzluk görünmüyor. Devam eden inşaatlarımız ile beraber inşallah bu yazın hayata geçecek olan kapasite ile 1500 daha devreye sokmuş olacağız. İnşallah üniversite öğrencilerimiz açısından sorun kalmamış olacak. Başkan biraz evvel sunumunda bir güreş eğitim merkezi dedi. Bunun aşağı yukarı maliyeti 6 milyon civarında, bizim arkadaşlarımız sizin arazinizi incelesinler. Onun üzerine nasıl bir proje olur çalışsınlar. Bir gerçek anlamda kamp merkezi olması gereken bir yapı ile sadece güreşe değil başka branşlara da hizmet edecek şekilde dizaynını yapalım. Başka sporcularımız da yararlansın.”