“15 YILDA NEREDEN NEREYE GELDİĞİMİZİ İŞ DÜNYAMIZ YAKINDAN GÖRÜYOR"

23 Mart 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin son 15 yılda istikrarlı bir yönetim sayesinde büyük mesafe kat ettiğini, ülkenin nereden nereye geldiğini iş dünyasının yakından görebildiğini söyledi.

Bakan Çağatay Kılıç, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Samsun İnşaat Fuarı 2017 3. Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı'nın açılışına katıldı.

Bakan Çağatay Kılıç, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 15 yılda istikrarlı bir yönetim sayesinde büyük mesafe kat ettiğini, ülkenin nereden nereye geldiğini iş dünyasının yakından görebildiğini söyledi.

Eski Türkiye'de yatırım yapmak için ekonomik sıkıntıların dışında bürokrasinin de aşılamasında ciddi problemler yaşandığını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, "Ömrü  6 ay sürmeyen hükümetler vardı. İstikrar kazanılınca büyük işler arka arkaya hızlı bir şekilde gelmeye başladı." ifadelerini kullandı.

Bakan Çağatay Kılıç, ihracatçılara Yeşil Pasaport imkanı sunan Bakanlar Kurulu kararının  bugün Resmi Gazete'de yayımlandığını, bu uygulamanın iş dünyasının önünü açacağını anlattı.

Türkiye'de 2000'li yılların unutulmaması gerektiğini, memur maaşlarının ödenebilmesi için dışarıdan kaynak alındığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Bu ülkeye, bu cennet vatana yurt dışından, IMF'den 2-3 milyar dolar civarında bir borç verilerek memurlarımızın maaşlarının ödenmesi durumuna gelindiğinde ne yaptılar? 'Biz size bu parayı vereceğiz ama biz bu parayı doğru kullanacağınıza inanmıyoruz, güvenmiyoruz size. Bir de başına yurt dışından bakan göndereceğiz, hükümetin içine, o da bunu kontrol edecek.' Nereden nereye değil mi? Bunları hatırlamak bilmek lazım." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 16 Nisan'da oylanacağını anımsatan Bakan Çağatay Kılıç, "Biz şu anda bir halk oylaması sürecindeyiz. Türkiye'de yönetim sistemimizle alakalı olarak bir değişiklik teklifiyle vatandaşlarımızın huzurundayız. Benim şahsen duruşum belli. Tüm milletvekillerimizin de bu anlamda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile alakalı değişiklik teklifinin altında imzamız var. Bizim düşüncemiz durduğumuz yer, vatandaşlarımızla paylaştığımız konu bellidir. Biz bu değişikliğe 'evet' diyoruz." diye konuştu.

Vatandaşların da anayasa değişikliği teklifiyle ilgili konuları iyi inceleyerek kararını vereceğini anlatan Bakan Çağatay Kılıç, şunları dile getirdi:

"(Anayasa değişikliği) 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşmak için önümüzü rahatlatacak açacak bir yol olacak diye düşünüyorum. Bu millet, bu aziz vatan çok büyük şeylere layık. Çok büyük çalışmalara ve dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek konusunda da büyük bir potansiyeli var. Hem genciz, dinamiğiz aynı zamanda girişimciyiz. Yapmamız gereken şey hep beraber birlik içinde daha yoğun bir çalışmayla merdivenleri hızlı hızlı koşar adımlarla çıkmak ve tarihimizden gelen gücümüzle medeniyetimizden gelen gücümüzle inşallah geleceğe hep beraber yürümek."

Bu arada, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve beraberindeki iş adamları, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve protokol üyeleriyle fuarda bir araya geldi.