BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’TAN KILIÇDAROĞLU’NA “ÖZÜR DİLE” ÇAĞRISI

04 Nisan 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik "kontrollü darbe" iddiasından dolayı vatandaşlardan özür dilemeye davet etti.

Bakan Çağatay Kılıç, “referandumda evet çıkarsa İzmir’den denize dökeriz” diyen CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’a da sert tepki gösterdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik "kontrollü darbe" iddiasından dolayı vatandaşlardan özür dilemeye davet ederken, “referandumda evet çıkarsa denize dökeriz” diyen CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’a da sert tepki gösterdi.
Bakan Çağatay Kılıç, Ankara Samsun Sanayici, İş Adamları ve Yöneticileri Derneği (ASİYAD) tarafından Ankara’da düzenlenen "Büyük Samsun Buluşması" adlı programa katıldı. Samsun’a yapılan yatırımların yanı sıra siyaset gündemine dair önemli açıklamalar da yapan Bakan Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimine yönelik "kontrollü darbe" sözlerini eleştirdi. 
Kılıçdaroğlu’nun sözlerini “felaket” olarak nitelendiren Bakan Çağatay Kılıç, "Sayın Kılıçdaroğlu çok üzücü bir beyanda bulundu. Bu millet o gece 249 şehit, 2 bin 500'den fazla gazi verdi. 15 Temmuz gecesi sokağa çıkmaya kalkan o katil ve teröristler sürüsünün yaptıklarını, 'kontrolü bir darbe girişimi' olarak nitelemek en hafifi tabiriyle felakettir" diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, 15 Temmuz gecesi yaşananları tüm milletin hatırladığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Biz o gece Samsun'daydık. O gece yaşanan olayları en yakından takip ettik. Darbe girişiminin karşısında Samsun'da inanıyorum ki aslanlar gibi dimdik durduk. Buna izin vermedik ama çok değerli hemşehrilerim, Türkiye Cumhuriyeti'nin ana muhalefet partisinin genel başkanı eğer 15 Temmuz gecesini 'kontrolü darbe girişimi' olarak niteliyorsa, kusura bakmayın bu faciadır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir."
Dedesi İlyas Kılıç’ın 1980 darbesi sonrası siyasi yasaklı olduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Bu ülkede maalesef biz darbeler yaşadık. Darbeyle yasaklanan siyasetçiler gördük. Darbenin ne olduğunu ailecek yakından yaşamış bir kardeşiniz olarak, Kılıçdaroğlu'nun dile getirmiş olduğu sözleri büyük bir talihsizlik, felaket olarak niteliyorum ve tüm vatandaşlardan özür dilemeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı. 
CHP’li Bozkurt’a “en kısa zamanda siyaseti bırak" çağrısı
Bakan Çağatay Kılıç, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un bir TV kanalında “16 Nisan’da evet çıkarsa İzmir’den denize dökeriz” şeklindeki açıklamalarına da tepki göstererek, şunları kaydetti:
"Bu milletvekili '16 Nisan'da evet çıkarsa Samsun'dan başlar, sonra götürür İzmir'den sizi denize dökeriz' dedi. Sayın milletvekilim sen Samsun'a çıkabilir misin, çıkamaz mısın onu bilmiyorum. Ancak 28 Mart'taki (Samsun mitingi) o mahşeri kalabalıkta Samsun kararını ortaya koydu. Ama söylediğiniz sözler bu millete güvenmediğinizi, milli iradeye saygı duymadığınızı, sandığa ve demokrasiye inanmadığınızı ortaya koymuştur. En kısa zamanda siyaseti bırakınız. Bu milletin iradesine saygılı olmak durumundasınız. Biz asla o milletvekili gibi tehditkar konuşmayacağız."