“16 NİSAN’DA 'HAYIR' DİYEN DE, 'EVET' DİYEN DE KAZANMIŞTIR, TÜRKİYE KAZANMIŞTIR"

17 Nisan 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu akşam, 16 Nisan 2017'de 'hayır' diyen de kazanmıştır, 'evet' diyen de kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır" dedi.

 Halk oylamasının resmi olmayan sonuçlarına göre sandıktan "Evet" çıkması dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, meşale yakarak kutlama yaptı. Meydanda havai fişek gösterisi de gerçekleştirildi.

Kutlamalara Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Samsun Milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.
Burada konuşan Bakan Çağatay Kılıç, bu akşam Samsun'da yine tarih yazıldığını söyledi.
Tüm Türkiye'nin tarih yazdığını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Geleceğimizi ve gelecek yönetimimizi bu millet kendisi belirledi. Bundan sonra durmak yok, yola devam. Koşacağız, koşacağız, koşacağız. 2023, 2053, 2071 hedeflerimize durmadan koşacağız. Bu akşam, 16 Nisan 2017'de 'hayır' diyen de kazanmıştır, 'evet' diyen de kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır" ifadelerini kullandı.
Vatandaşlara teşekkür eden Bakan Çağatay Kılıç, "Allah sizlerden bin kere razı olsun. Sizlerin bir evladı olmaktan, bu aziz şehrin ve bu aziz milletin ferdi olmaktan, bu aziz Samsun'u Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil etmekten onur duyuyorum. Rabbim sizlere karşı bizleri mahcup etmesin. Sayın Başbakanımızın arkasında dimdik durdunuz, Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik durdunuz Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu.
Konuşmaların ardından vatandaşlar araçları ile konvoy oluşturarak şehir turu attı.