BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ ’SLOVENYA MİLLİ VE SİLAHLI KUVVETLER GÜNÜ’ RESEPSİYONUNA KATILDI

06 Temmuz 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ’Slovenya Milli ve Silahlı Kuvvetler Günü’ dolayısıyla Ankara’da verilen resepsiyona katıldı.

 Resepsiyonda konuşan Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye ve Slovenya arasındaki ilişkilerin her geçen gün güçlenerek geleceğe yürüdüğünü belirterek, "Büyükelçiliğimizi en kısa sürede açan ülkelerden birisiyiz. Dost ve müttefik ülke Slovenya, Avrupa Birliği’nin Türkiye ile ilgili yürüttüğü çalışmalarda ülkemize olan samimi desteğini hiçbir zaman esirgememiştir. Türkiye, Slovenya’ya her türlü desteği vermiştir, vermeye devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Slovenya’nın 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Türkiye’nin yanında durarak samimi bir tavır sergilediğine işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye ile Slovenya arasındaki bağların da güçlü olduğuna dikkati çekerek, enerji alanında iş birliğinin devam edeceğini ve ikili ilişkilerin artarak sürdürüleceğini ifade etti. 
Bakan Çağatay Kılıç, "Terörizme karşı, insanlığa acılar çektirenlere karşı mücadelemiz amansız bir şekilde devam edecek" diye konuştu.
Resepsiyonda üzerinde Slovenya bayrağı olan pasta kesildi.