“BİZLERİ BÖLMEYE YÖNELİK BU EYLEMİN AMACINA ULAŞMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

13 Ekim 2015

Ankara’da cumartesi günü gerçekleşen terör saldırısını kınayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,“ Bizleri bölmeye yönelik bu eylemin amacına ulaşmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Samsun’da seçim çalışmalarını sürdüren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Asarcık ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldi. İlçe Başkanlığı Binasında gerçekleşen toplantıda Bakan Çağatay Kılıç, gündeme ve 1 Kasım seçimlerine yönelik açıklamalarda bulundu.
Ankara’daki bombalı saldırıda hayatın kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Bakan Çağatay Kılıç, “Rabbim huzurumuzu birliğimizi bozmak, ülkemizi bölmek için bu tür eylemler yapan teröristlere fırsat vermesin. Daha önce olduğu gibi bu imtihandan da başarıyla çıkmayı bizlere nasip etsin. Bu millet hiçbir zaman ayrım yapılmasına müsaade etmedi. Bundan sonra da edecek değiliz. Bu tür eylemlerle bizim aramıza nifak sokmak istiyorlar. Bundan meydana gelen kızgınlığı birbirimize yönelteceğimizin bilinci içerisindeler. Bizleri bölmeye yönelik bu eylemin amacına ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Buna asla müsaade etmeyiz. Ölen her bir kardeşimiz bizim kardeşimizdir. Ayrım yapanlar ayrımı kendilerine saklasınlar. Ayrım yapmaya çıkanlar olursa karşısında bizi bulacaklarını da bilmeleri gerekir.” dedi.
Devletimizin bütün unsurları en üst seviyede görevinin başındadır.
7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye’de birtakım koalisyon görüşmelerinin olduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, seçim hükümetinin görevde olması nedeniyle devletin güçsüz olduğunu sananların yanıldığını söyledi.
“Geçiş döneminde olunduğu için hükümetin güçsüz olduğunu düşünenler oldu. Ancak, bunun cevabı en sert şekilde verildi. Bu cevabı vermekte de biz hiçbir zaman tereddüt etmeyiz.” diyen Çağatay Kılıç, şunları söyledi: “Başbakanımızın bu konudaki açıklamaları nettir. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki duruşu nettir. Dolayısıyla bu ortamda çok fazla seçim konuşmak istemiyorum. Ama şunu iyi bilmenizi istiyorum. Devletimizin kudretini ve gücünü gösteren unsurlarımız her zaman en üst seviyede göreve hazırdır ve görevinin başındadır. Bunu sorgulamaya kalkanların cevabını güvenlik güçlerimiz ve demokrasimiz verecektir.”
Gelecekte daha fazlasını yapmak için koşacağız, bu konuda muktediriz.
1 Kasım seçimleri hakkında görüşlerini aktaran Bakan Çağatay Kılıç, “Bu ülkede herkesin söyleyecek sözü olabilir. Ama en çok sözü söyleyecek olanlar da bizleriz. Çünkü 13 yılda Türkiye’yi nereden nereye taşıdığımızın ispatı, Asarcık İlçesine yapılan yatırımlardır. 13 sene önce Asarcık ilçemize bu kadar okulun yapılacağını, spor tesislerinin yapılacağını söyleseniz inanmazlardı. Ankara – Samsun arası ulaşımın yapılacağını söyleseler inanmazdınız. Yaptıklarımızı ortaya koyduk. Dolayısıyla gelecekte daha fazlasını yapmak için koşacağız, bu konuda muktediriz. Bu anlamda hiçbir şüphe yoktur. Hepimizin üzerinde kurucu genel başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın hakkı var. Gecesini gündüze katarak çalışan bu insanların üzerinizde ve üzerimizde hakkı vardır. Üst makamlarda olanlar olarak önce bizler, ilçe başkanlarımız kendimizi sorgulayacağız. Oyumuza ve sandığa sahip çıkacağız. Birlikteliğimiz her şeyi aşabilecek güçtedir. Buna inanmalıyız. İnşallah çalışmalarımıza hep beraber devam edeceğiz. Geleceğe beraber yürüyeceğiz.” diye konuştu.