BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ “CEZA ADALETİNDE MAĞDURLARA YENİ YAKLAŞIM PANELİ”NDE KONUŞTU

20 Ocak 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, siyaset kurumu ile bürokrasi arasında iyi bir ilişki, iyi bir iletişim olduğu zaman birçok sorunun kendiliğinden aşıldığını kaydederken, bunun en güzel örneklerinden birisinin Samsun’da yaşandığını ifade etti.

Bakan Çağatay Kılıç Samsun’da düzenlenen “Ceza Adaletinde Mağdurlara Yeni Yaklaşım Paneli”ne katıldı. Konuşmasına 27 sene önce Samsunspor kafilesinin geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybedenleri anarak başlayan Bakan Çağatay Kılıç, “20 Ocak, Samsun’un tarihinde acıyla anılan bir gün. Samsunsporumuz’un geçirmiş olduğu trafik kazasının üzerinden 27 sene geçti. Teknik direktör, futbolcular ve şoför arkadaşımızın vefat ettiği, tabiri caizse futbol şehidi arkadaşlarımızı kaybettiğimiz bir gün” diye konuştu. 
“İyi bir iletişim olduğu zaman birçok sorun kendiliğinden aşılıyor”
Bakan Çağatay Kılıç, düzenlenen panelin önemine işaret ederken, şöyle konuştu:
“Mağdurlara yönelik yeni yaklaşımlarla ilgili olarak yapılacak çalışmalar önemli. Burada yapılan konuşmalarda dikkatimi çekti. Bir şehirde, kamu idaresinde görevli en üst yetkili ile diğer yetkililer arsında  iyi bir diyalog, iyi bir iletişim olduğu zaman birçok sorun kendiliğinden aşılıyor. Bu anlamda ben Samsun'un gerçekten önemli bir profil çizdiğini düşünüyorum. Siyasette olsun, bürokraside olsun gerçekten iyi bir ilişki, iletişim var. Biz bunun devamı konusunda tüm siyasi kurumlarımızla gayret gösteriyoruz. Diğer siyasi partilerin temsilcilerinin de Samsunumuz için atılabilecek her türlü olumlu adımda beraber olduklarını biliyoruz. İnşallah bu böyle devam edecek.”
“Samsun’da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın temsil ediliyor olması tabi ki bir farklılık getiriyor”
Samsun’da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın en üst seviyede temsil ediliyor olmasının bir farklılık getirdiğine işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’da görev yapan yargı mensupları ve adliye personelinin sportif anlamda kendini geliştirmek için ortaya koyacakları çalışmalarda destek olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi.
Bakan Çağatay Kılıç, bakanlık olarak ülke genelinde yaptıkları yatırımların, gençlerin sportif anlamada daha iyi yetiştirmeleri açısından önemine değinirken, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Spor Bakanlığı olarak anılır ama gençlik birinci başlıktır ve bizim için çok önemlidir” dedi. Bakan Çağatay Kılıç, gençlerin  kendilerini geliştirebildiği  fiziki imkanlar olduğunda yargının iş yükünün azalacağına inandığını da vurguladı.
“Yargı camiasını da işitme engelliler lisanını öğrenmeye davet ediyoruz”
Samsun’un önümüzdeki yıl İşitme Engelliler Olimpiyatları’na evsahipliği yapacağını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, bu önemli organizasyonun Samsun’a farklı bir alt yapıyı da getireceğini belirterek, şöyle konuştu: 
“Bu önemli organizasyon için Büyükşehir Belediyemizin, Valiliğimizin büyük gayretleri var. Bizler de bu çalışmalara elimizden geldiğince her türlü desteği vererek Samsun’u bu büyük organizasyona hazırlamak için çalışıyoruz. Bu anlamda yargı camiasının da bize yardımcı olacağını biliyorum. İşitme engelliler lisanını öğretmek için çok ciddi kurslar düzenliyoruz. Bu yıl içerisinde yapılacak hazırlıklara sizleri de davet ediyoruz. Bunun aslında, ceza adaletinde mağdurlara yeni yaklaşımda ayrı bir başlık olabilecek bir şey diye düşünüyorum. Çünkü mağdurlar arasında işitme ve görme engelliler de olabiliyor. Ne kadar çok kişiyle iletişime girme imkanları olursa, onlar da kendilerini o kadar rahat hissediyorlar. Bizim bunu yapmamız gerekiyor. Desteğe ihtiyacı olan tüm vatandaşlara bu yardımı göstermemiz gerekiyor. Bu bizim insanlık görevimiz. Bu aynı zamanda bizim üzerimizdeki siyasi bir sorumluluk. İnşallah yargısıyla, kolluk kuvvetleriyle, diğer tüm kurumlarıyla iyi bir iletişim içerisinde geleceğe yürüyen Samsunumuz’da ve Türkiyemiz’de bu şekilde yürüyüşümüz devam edecek. Herkesin hakkını arama konusunda bir hassasiyeti vardır. Bu hakkın teslim edilmesi konusunda adalete düşen bir görev var.  Onun için Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Rabbim bize, vatandaşa karşı sorumluluğu yerine getirme gücü versin.”