BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ MİLLİYET GAZETESİ'NE ‘19 MAYIS ÖZEL SAYISI’ İÇİN YAZDI “İSTİKLAL MÜCADELESİ İLHAM KAYNAĞIMIZ OLDU”

19 Mayıs 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Milliyet Gazetesi’nin ’19 Mayıs Özel Sayısı’ için makale kaleme aldı. Bakan Çağatay Kılıç’ın makalesi şöyle;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919 yılında Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlattı ve  yurdumuzu düşmandan kurtarıp Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerini attı. Aynı zamanda da Türk milletinin bağımsızlığının sembolü olan bu tarihi 1938 yılında kanunla Türk gençliğine armağan etti.
İstiklal mücadelesine egemen olan ruh ve ecdadımızın azmi, AK Parti iktidarlarının son 13 yılda gerçekleştirdiği büyük reform ve atılımların da ilham kaynağı oldu, olmaya da devam ediyor. Gençler için ürettiğimiz projeleri burada saymaya zaman yetmez. Ama gençlerimiz şunu iyi bilmelidir; bizim merkezimizde onlar var. Biz gençlerin hem fikirlerini hem de çalışmalarını açıkça ortaya koymalarını teşvik eden bir yapıdan geliyoruz. 2023, 2053, 2071 hedeflerine ancak bu gençlerimiz sayesinde ulaşılacağının farkındayız. 
Nasıl bir gençlik olmalı…
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gençliğe çok önem veriyor. Bu bakımdan gençlerimiz çok şanslı. Gençlerin daha iyi yetişmesi için devletimizin bütün imkanlarını seferber ediyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki; bir ülkenin geleceği o ülkenin gençlerine bağlıdır. Bu gençler 2023, 2053, 2071 hedeflerimize Türkiye'yi taşıyacaklar. Bizim en büyük arzumuz gençlerin ideallerinin peşinden kararlılıkla giden, vatanını seven, ahlaklı, öz güvenli bireyler olarak yetişmeleri, ülkemizin geleceğinde söz sahibi oldukları zaman özveriyle çalışmaya ve ülkemizi daha parlak yarınlara taşımaya hazır olmaları... Bunun için de gençlerimiz daha çok okumalı, daha çok araştırmalı, daha çok sorgulamalı, hızlı bir dönüşüm ve değişim geçiren dünyayı daha iyi anlayabilmeli, değişimleri ve yenilikleri anında yakalamak için yeteneklerini geliştirmelidir. Gençlerimiz bir taraftan özgürce düşünürken diğer taraftan millî ve manevi değerlere bağlı, yenilikçiliğin peşinde koşan, üreten, teknolojiyi iyi kullanan ve yeni buluşlar geliştiren bir nesil olmalı, ekonomik, toplumsal ve siyasal hayatta önemli roller üstlenmelidir.
Yukarıda tarif ettiğimiz genç nesillerin yetişmesi için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana da bu konuda çok mesafe aldık. Dolayısıyla Yeni Türkiye’ye inanan, özgüvenli, umutlu, heyecanlı bir gençliğin yetiştiğini görmekten dolayı mutlu olduğumu burada zikretmeden geçemeyeceğim.
Bu duygularla milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu cennet vatan uğruna canını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum”