BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, ŞEHİT POLİS YAKUP KURT’UN CENAZE TÖRENİNE KATILDI

31 Mayıs 2016

Şehit polis memuru Yakup Kurt, memleketi Samsun’un Havza ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Şehit Kurt’un ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memuru Yakup Kurt memleketi Samsun'un Havza ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
 
Şehit Yakup Kurt için Havza Merkez Kevser Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Şehir ve Kültürden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Milletvekilleri, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, askeri - mülki erkân, Şehit Yakup Kurt’un annesi Hayriye Kurt, babası Naci Kurt, eşi Pembe Kurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Samsunlu Şehit Polis Yakup Kurt’un naaşı cenaze namazının ardından Demiryurt Mahallesi'nde bulunan aile kabristanlığına defnedildi. Bakan Çağatay Kılıç, Şehit Polis Yakup Kurt’un annesi Hayriye Kurt, babası Naci Kurt ile eşi Pembe Kurt’a ve yakınlarına başsağlığı diledi. Bakan Çağatay Kılıç, Şehidin tabutunu saran Türk Bayrağını öperek Şehit Kurt’un eşi Pembe Kurt ve oğlu Muhammet Furkan Kurt’a verdi. Eşi de Türk Bayrağını öperek teslim aldı.