BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, TÜRKİYE - ÇEK CUMHURİYETİ MAÇI ÖNCESİNDE KONUŞTU

21 Haziran 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasında oynanacak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu son karşılaşması öncesinde Lig Tv ve TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasında Lens şehrindeki Bollaert-Delelis Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma öncesi ilk olarak Lig Tv'ye açıklamalarda bulunan Bakan Çağatay Kılıç, "Şu anda konuşacağımız tek bir şey var; o da sporcularımızın çıkacağı maç. Hep beraber teknik ekibi ve futbolcuları desteklemek. Gruptaki son maçımıza çıkacağız. Mutlak galibiyet gerekiyor. Daha önceki maçlarımıza baktığımızda 3 sonuçlu skorlar mümkündü. Bu maçta bizim ihtiyacımız olan şey galibiyet. Galibiyet aldıktan sonra diğer maçların sonuçlarını bekleyeceğiz. EURO  2016'ya gelmiş olmak da burada bulmuş olmak da zaten kendi içerisinde bir başarı. Dolayısıyla şimdi bu akşamki maçı kazanıp önümüzdeki maçların diğer maçların skorlarını bekleyeceğiz. Sonra diğer maçların sonuçlarına göre gruptan çıkacağız." dedi.
"Milli takımın kaptanlığını yapan bir kardeşimize karşı daha dikkatli daha insaflı olmamız gerekiyor"
Bakan Çağatay Kılıç, Milli Takım Kaptanı Arda Turan'a yapılan eleştirilerle ilgili olarak, "Arda Turan Türk Milli Takımı'nın kaptanı. Türkiye'de yetişmiş en önemli futbolculardan bir tanesi. Yurtdışında Barcelona'da forma giyiyor. Bundan önce yine yurt dışında Atletico Madrid de forma giydi. Milli Takımın kaptanlığını yapıyor. Bu tip futbolcular kolay yetişmiyor. Her futbolcuya karşı ama özellikle de Milli Takımın Kaptanlığını yapan bir kardeşimize karşı daha dikkatli daha insaflı olmamız gerekiyor. Herkesin iyi günü de olabilir daha az iyi olduğu günlerde olabilir. Bunlar insan fıtratında olan şeylerdir. İnsan psikolojisinde olan şeyler. Şimdi diyecekler ki yanlarında psikolojik destekleri var. Ama milli takımın kaptanının ıslıklanması benim kanaatimce doğru değil. İspanya maçına bakarsanız İspanyol seyirciler bizim milli takımızın kaptan Arda Turan için olumlu anlamda çok ciddi bir tezahürat yaptılar. Gurbetçilerimiz de özellikle buraya gelen kardeşlerimiz de yoğun bir şekilde gelip duyguları burada yansıtmak istiyorlar. Ama şunu unutmayalım; 2016'da Türkiye Milli Takımı'nın olması zaten çok önemli bir başarı. Dolayısıyla gönül ister ki daha büyük başarılar elde edelim. Yani duygusallıkla değil mantık çerçevesinde hareket etmeliyiz." diye konuştu.
"Futbolcularımız inşallah göğüslerinde taşıdıkları ay yıldızın hakkını vererek oynayacaklar"
Ardından TRT Spor canlı yayınına katılan Bakan Çağatay Kılıç, A Milli Takımın beklentilerin altında kalması ile ilgili olarak yöneltilen soruyu şu şekilde yanıtladı;
"Bu konulara şu anda maç öncesinde girmek istemiyorum ama tek bir konuya değineceğim. O da Milli Takımımızın Kaptanı Arda Turan ile ilgili geçen maçtaki yaşananlar açıkçası bizi üzdü. O da şu anda Milli Takımın Kaptanı olan Arda gibi futbolcular kolay yetişmiyor. Bu noktada daha hassas ve daha dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum. Duygusal anlamdaki bir takım ortaya tepkilerle ve sürekli devam eden tepiklerle bu iş olmaz diye düşünüyorum. Ama bugün konuşacağımız konu o değil. Şimdi inşallah maça çıkacağız yaklaşık 1 saati var. Bizim beklentimiz galip gelmek. Diğer maçlarda biliyorsunuz farklı sonuçlar olabileceğini konuşmuştuk. Ama bu maçta artık galibiyet gerekiyor. Başka bir opsiyonumuz başka bir şansımız yok. Ben bu anlamda tüm takım ve futbolcuların birlikte bunu başarabileceklerine inanıyorum. Futbolcularımız göğüslerinde taşıdıkları ay yıldızın hakkını vererek inşallah grup anlamında ki son grup maçını oynayacaklar. Ümidimiz daha ileriye doğru gitmek. Ama tabi biliyorsunuz farklı faktörlerinde bir araya gelmese gerekiyor. Şu an itibariyle sadece bizim elimizde olan bir durum değil. Ama buraya gelirken de böyle bazı ilginç sonuçlarla beraber geldik. Yani bazı sonuçların birleşmesiyle. İnşallah bu akşam da aynı şekilde olur"  
Daha önce söylediği bazı sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Daha önce biliyorsunuz bütün Türk halkının takıma dua etmesini rica etmiştim. Bunu farklı şekilde yorumlayan bazı basın mensupları oldu. Ben tekrar aynı şeyi söylüyorum. Çünkü bizim inancımıza göre takımımızı desteklemek tabi ki gerekli. Ama dua da bunun bir parçası. Onlara inşallah hem pozitif enerjilerimizi hem dualarımızı gönderelim ve tüm milletimiz olarak milli takımımızın arkasında kenetlenelim. Ve yolumuza devam edelim" şeklinde konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, karşılaşma öncesinde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in eşi Fulya Terim, kızı Buse Terim ve damadı Volkan Bahçekapılı ile görüştü. Bakan Çağatay Kılıç, sosyal medyada çirkin bir saldırıya uğrayan Buse Terim'le yakından ilgilendi. Bakan Çağatay Kılıç, yaşananlardan dolayı  üzüntüyü dile getirdi.