BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUN’DA

05 Temmuz 2016

Bakan Çağatay Kılıç Samsun'da Atakum Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ilçe muhtarlarının katıldığı ‘muhtarlarla iftar’ programında konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç konuşmasının başında muhtarlarla bir araya gelmede vesile olan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya teşekkür etti.
Yarın kutlanacak bayram öncesi Ülkemizde ve İslam Dünyasında terör olaylarının yaşandığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "İslam Dünyasında farklı yerlerde olumsuz olaylar  yaşanıyor. Suudi Arabistan'da bir patlama olduğu haberini aldık. Dün Irak'ta büyük bir patlama oldu. Ondan önce İstanbul'da terör saldırısı oldu. İnsanlıktan nasibini almamış hainler böylesi katliamlar içerisinde oluyorlar. Bunların hepsi terörist. Masum insanları, suçsuz insanları, evine, işine, sevdiğine gitmeye çalışan yolculuk etmeye çalışan insanları katledenlerle bizim hiçbir ilişkimiz olamaz. Onlarla aynı yerde yer almamız, aynı cümle içerisinde anılmamız bile bizim için bir sorundur. Dolayısıyla biz bunları kabul etmiyoruz. Terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Ülkemiz, milletimiz, bayrağımız, inancımız için en büyük fedakarlığı yapan ve hayatlarını ortaya koyan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum" diye konuştu.
Bayramlarda gazi ve şehitlerimizin ailelerini unutmayacaklarını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç,  "Kendi ailelerimizi, büyüklerimizi ziyaret edeceğiz. Küçük kardeşlerimizle bir arada olacağız. Bu anlamda milletimizin birliği ve beraberliğini, değerlerini geleceğe birlikte taşıyacağız, inşallah" şeklinde konuştu.
"O gün 'muhtar bile olamaz' manşetini atanlarla bugün aynı zihniyette olanlar var"
Muhtarların çok önemli görevler ifa ettiğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti;
"Sayın Cumhurbaşkanımızın her hafta muhtarlarla bir araya gelmesi boşuna değil. Hatırlayın bu ülkede bir zamanlar bir manşet atılmıştı. Bunu Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan için atmışlardı. Neydi o manşet; 'muhtar bile olamaz'… Aslında orada çok kısır bir düşünce var. Birincisi Sayın Cumhurbaşkanımızın artık bir seçime giremeyeceği, siyasi yasaklı olduğu belirtiliyor ama asıl sorun muhtar bile... Ne demek bu 'muhtar bile' Yani değeri mi yok muhtarlığın. Onu mu demeye çalışıyorlar. Herhalde öyle düşünüyorlar. Tabi onlar milletle iç içe olmadıkları için.. O gün 'muhtar bile olamaz' manşetini atanlarla bugün aynı zihniyette olanlar var.  Milletin içinde ayrım yapanlar var. Biz asla ayrımcı olmadık. Ayrı görenlerden olmadık. Ama ayrı görenlerin kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Onların karşısında da dimdik durduk. Bu ülkede inancı için başını örten evlatlarımızın, kızlarımızın okula gidememesinin önündeki engeli kim kaldırdı; Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlığındaki AK Parti kaldırdı."
‘’Terörle mücadelede müttefiklerimiz kayıtsız şartsız olarak yanımızda yer almalılar’’
Bakan Çağatay Kılıç gelecek hedeflerine erişmede izlenen yolda her zaman dik durduklarını ve durmaya devam edeceklerini söyledi. ‘’ Etrafımızdaki dostlarımızla da dostluğumuzu geliştirmek için çalışacağız ama her zaman dik duruşumuzu da ortaya koyacağız. Doğru bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz’ diyen Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:
’’Başbakanımız dün Eskişehir’deydi orada Irak Başbakanını aradı. Irak’ta meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden Irak vatandaşları için başsağlığı diledi. Ülkemizin her zaman yardıma hazır olduğunu dile getirdi. Zor zamanlarda dostlarımızın kardeşlerimizin yanında duracağız. İstanbul’da terör saldırından sonra da aslında daha önce yapılması gereken tutum ve tavırları birçok müttefikimiz bu kez sergiledi. Teröre karşı duruşta açık ve seçik olarak yanımızda durdular. En yakın örneği UEFA’ nın Avrupa şampiyonasında saldırının ertesi günü yapılan maçta saygı durusunu yapması. Bazıları dedi ki talep edildi. Bunun için talebe gerek duyulmaması lazım.Bizim de bazı girişimlerimiz oldu. Bunun yapılması gerektiğini anlattık, yapılmaması durumunda yanlış anlaşılacağını dile getirdik. Onlar da bu noktadaki yaklaşımı doğru değerlendirdiler ancak biz bunu talep dahi etmemeliyiz. Eğer teröre karşı müttefiklerimiz ile beraber mücadele edeceksek onlar da şartsız olarak yanımızda yer almak durumundalar nasıl ki bir Türkiye olarak onların yanında yer alıyorsak..’’
 Muhtarların yoğun sorumlulukları olduğu belirten Bakan Çağatay Kılıç, ‘’Muhtarlarımız halk ile hep içi içe olarak, onların her gün yanında olarak çok yoğun bir görev yapıyorlar. Herhalde hepiniz takdir edersiniz ki AK Parti hükümetleri döneminde sizlere yönelik çalışmalarımız eskiye nazaran azımsanmayacak şekilde olumlu noktada sizlerin görev alanlarını genişletti. Daha iyisi daha fazlası olacak. Ama imkânlarımız ölçesinde sizlere en büyük desteği verdiğimizi düşünüyoruz. Herhalde en büyük destek sayın Cumhurbaşkanımızın sizlerle olan toplantıları ve orada ortaya koymuş olduğu en üst noktadaki muhabbeti. Başbakanımızın da biliyorsunuz çok farklı noktalarda yeni destekler için açıklamaları oldu. Bakanlar kurulu toplantısındayken Sayın Başbakanımız bazı değişikliklerin müjdelerini verdi. Hayırlı uğurlu olsun.’’ diye konuştu.
 ‘’İMF’ den borç alan değil borç veren bir ülke var artık’’
Milli davaların her zaman peşinden gideceklerini anlatan Bakan Çağatay Kılıç, ‘’Biz geçen hafta Tunceli’ye gittik.  Samsun Tunceli’nin kardeş ili biliyorsunuz. Ziyaretlerimiz devam edecek. Ama bir şeyi gördük tekrar beraber olunca oturup sohbet edence birçok şey aşılıyor. Gerçekten çok güzel şekilde bizi ağırladılar Samsun’a geldiklerinde bizler de onları güzel bir şekilde ağırlayacağız. Tabi ki bu Türkiye’mizin kalkınması için 14 yıldır ortaya koyduğumuz çalışmaları herhalde sizlere söylemeye gerek yok. AK Parti davası Türkiye’nin kuvvetlenme davası güçlenme davası, Türkiye’nin daha üst noktalara çıkma davasıdır. İMF’ den borç alan değil borç veren bir ülke var artık.’’ İfadelerini kullandı.
 Ülkenin geldiği noktayı bazılarının göremediğini anlatan Bakan Çağatay Kılıç yapılan yatırımları anlatırken, ‘’ Osman Gazi Köprüsünden geçiyorlar 6 dakika da karşıya. Ama geçerken, arıyormuş nerede bir eksik bulabilirim diye… eline gözüne dizine dursun. Dünyanın en büyük asma köprülerinden birini inşa etmişiz ülkeye kazandırmışız. Vatandaşın hizmetine koymuşuz. Şimdi İstanbul’dan buraya İzmir’e inanlar çok kısa sürede gidiyor. Hala diyorsun ki nerede bir eksik var. Akılları başka türlü çalışıyor, bayramda yoğun bir şekilde o köprüyü kullanıyorlar ama… Geçerken de içinden diyordur ki ‘bunlar yine yapmış ya’… Marmaray’dan geçiyorsun 3. Köprü bitmek üzere bir de Marmaray’ın yanına bir de araçlar için yapılıyor. Dün de Sayın Başbakanımızla Eskişehir’e gittik.  Samsun’umuzda inşallah gelecek hızlı tren oradan Sivas’a ve doğuya doğru kavuşacak. Kuzey güney doğu batı hatları tamamlanacak. Örüyoruz işte demir ağları hem de yüksek hızlı trenler ile.. ‘’ şeklinde konuştu.
 ‘’Boş tartışmalar ile vakit kaybedemeyiz’’
Tüm yapılan icraatlarına vatandaştan alınan güç ile yapıldığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç sözlerini söyle sürdürdü:
‘’2002’de iktidara gelen AK Parti’nin kurucu genel başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açmış olduğu o yolda gece gündüz demeden çalışan Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız Binali Yıldırım Bey ile beraber bir kadro halinde yürüyerek oluyor. Milletvekillerimiz mecliste çok yoğun bir mesai yaptılar; bayramdan sonra da devam edecekler bu sene meclis kapanmıyor. Yoğun bir çalışma var . Niye, bizim vaktimiz yok koşmamız lazım. Boş tartışmalar ile vakit kaybedemeyiz. Bu arada Samsunumuzu da ihmal etmiyoruz. Salıpazarı üzerinde yapılacak olan aslında Terme’yi de çok yakından ilgilendiren baraj projesinin Kalkınma Bakanlığından onayı alındı. Hayırlı uğurlu olsun; en kısa süre içerisinde onu da inşa edeceğiz. ‘’
‘’Samsunumuzda da sportif altyapımızda önemli gelişmeler kaydedildi’’
Samsun’da düzenlenecek olan İşitme Engelliler Olimpiyatlarına doğru hazırlanıldığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, ‘’Samsundaki tesislerde dünya şampiyonası yapacağız Bu gerçekten Samsun için çok önemli. Aynı zamanda önümüzdeki hafta uluslararası organizasyonlar çerçevesinde ülkemize birçok farklı organizasyon yapılıyor. İşte Mersin’de uluslararası jimnastik Dünya kupası yeni yapıldı, bitti. Bununla beraber Samsun’da İşitme Engellilerle ilgili dünya Şampiyonasını yaparken beş branşta, Trabzonda da Gymnasiade olacak. Ondan sonra kıs aylarında Erzurum da EYOWF yapacağız. 5 Ağustosta da olimpiyatlar başlıyor. İnşallah olimpiyata katılacak olan sporcularımız da ülkemize bayrağımızı göndere çektirecekler, İstiklal marşımızı çaldıracaklar ve madalya alacaklar’’ dedi.
Erkek basketbol milli takımımızın Filipinlerde yârin ilk maç için son hazırlıklarını yaptığına da dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç,’’ Olimpiyat elemeleri için sahaya çıkacaklar. Onlara da buradan tekrar başarılar diliyorum. Daha ilk maçları Kanada ile. Onlara inanıyoruz. İnşallah en iyi şekilde mücadele edecekler. Tabi bu arada sportif anlamdaki bazı gelişmeler U-17 basketbol futbol takımımız dünya ikincisi oldu. Onlar simdi yeni 12 dev adam olacak gençler, aşağıdan yetişiyorlar, arkadan geliyorlar. Samsunumuzda da sportif altyapımızda gerçekten gelişmeler kaydedildi. İnşallah ülkemizi ve Samsunumuzu dünyada ve ulusal müsabakalarda temsil edecek genç kardeşlerimizi yetiştireceğiz. Ama bunlarda sizlere de büyük is düşüyor. Değerli muhtarlarım bakin sizin de görev alanlarınızın içinde, mahallerinizde böyle gözünüze çarpan cevher olan kardeşlerimizi gördüğünüzde onlara destek olun. Bizlere haber edin. Federasyonlarımıza haber edin. Onları destekleyelim. Yetiştirelim. İnşallah gelecekte yeni şampiyonlar yetişsin’’ diye konuştu.
Ramazan bayramının artık başladığını belirten Bakan Çağatay Kılıç sözlerini söyle tamamladı.
 ‘’Değerli kardeşlerim artık bayramın başladığını söyleyebiliriz. Rabbim inşallah önümüzdeki yılda Ramazana ulaşmayı nasip etsin. Bir Ramazanı daha geride bıraktık. Rabbim inşallah tuttuğumuz oruçları kabul eylesin. İbadetlerimizi kabul etsin. Önümüzdeki yıla Ramazana inşallah sevdiklerimizle ulaşmayı ailemizle ulaşmayı nasip eylesin. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Varsa da içimizde bir farklı görüşümüz oturup konuşalım, müzakere edelim ve bunları sükûnetle halledelim. Farklıklarımız olacaktır. Farklı düşündüğümüz noktalar olacaktır. Bunlar bizim zenginliğimiz. Bu anlamda hizmet noktasında hiç geri durmayacağız. Ne diyor başbakanımız: Laf üstüne laf koyanın değil tas üstüne tas koyanın başımızın üstünde yeri var. Lafla olmuyor. Çalışacağız. Şimdiden bayramınız mübarek olsun.’’