BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ THY AVRUPA LİGİ 2017 DÖRTLÜ FİNAL ORGANİZASYONU İMZA TÖRENİNE KATILDI

27 Eylül 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin sportif altyapısını dünya arenasına taşıyacak en önemli unsurlardan birinin Euroleague olduğunu belirterek,"Türkiye’nin gücünün ne olduğunu işte bu tip organizasyonlarla ortaya koyuyoruz. Türkiye artık hem organizasyon yapma kabiliyeti konusunda hem de alt yapı konusunda çok farklı bir noktaya geldi. Bunu tüm dünyada artık kabul ediyor.” dedi

Bakan Çağatay Kılıç, Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 2017 Dörtlü Final Organizasyonunun İstanbul'da yapılacak olması nedeniyle Four Seasons Bosphorus Otel'de düzenlenen imza törenine katıldı.
İmza töreninden önce yaptığı konuşmada katılımcılara hitap eden Bakan Çağatay Kılıç, “Bugün burada gerçekten basketbol, spor camiasının Avrupa ve dünyadaki temsilcileriyle ama aynı zamanda ülkemize olan sevginin de en üst seviyede ortaya konduğu bir toplantıda hepimiz bir aradayız. Öncelikle Türk hava Yollarına bu noktadaki sponsorluk çalışmaları ve ülkemizin tanıtımı ile ilgili olarak ortaya koymuş oldukları gayretten dolayı teşekkür ediyorum. Euroleague nezdinde Bay Jordi’ye ülkemize göstermiş oldukları güvenden dolayı bir kere daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“Rio’da ülkemizi temsil eden sporcularımızı tekrar kutluyorum”
Bakan Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlarını geride bıraktıklarını hatırlatarak, “Rio’da ülkemizi temsil eden sporcularımızı tekrar kutluyorum. Özellikle Olimpiyatlara katılım hakkı sağlayan ve orada çeyrek finalde son saniyeye kadar mücadeleyi bırakmayan Kadın Basketbol Milli Takımımıza da buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Maçı takip eden herkes gördü ki; bence son saniyedeki atış ile bence final gitti. Sağlık olsun. İnşallah 2020’deki Tokyo Olimpiyatlarında bunun telafisini yapacağız.” şeklinde konuştu.
“Ülkemizdeki fiziki alt yapının dünya ülkeleri arasında sayılı bir noktaya ulaştığını söyleyebiliriz”
Son yıllarda yapılan çalışmalarla Türkiye’nin sportif alt yapısının üst seviyeye ulaştığını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye özellikle son 15 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminden başlamak üzere AK Parti iktidarlarında gerçekten spor altyapısında çok farklı bir atılım içerisinde. Özellikle ülkemizin dört bir yanında inşa etmiş olduğumuz ve yapmaya devam ettiğimiz fiziki alt yapının artık gerçekten dünya ülkeleri arasında sayılı bir noktaya ulaştığını söyleyebiliriz. Tabi ki fiziki alt yapının inşası yeterli değil. Bu inşa edilmiş olan fiziki yapının içerisinde sportif faaliyetleri en iyi şekilde yerine getirecek olan rekabeti en iyi şekilde yapabilecek olan sporcularımızın yetişmesi ve burada olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
''İstanbul'da Final Four'un yapılıyor olması gerçekten önemli''
Euroleague'in önemine değinen Bakan Çağatay Kılıç,sözlerini şöyle sürdürdü:
''Türkiye'nin sportif altyapısını Dünya klasmanına taşıyan, dünya arenasına taşıyacak en önemli unsurlardan birisi Euroleague'dir. 1992 ve 2012'den sonra tekrar İstanbul'da Final Four'un finalinin yapılıyor olması gerçekten önemli bir unsur. Biz Türkiye olarak gerçekten ortaya koyduğumuz çalışmalar ile dünya içerisinde ve Dünyadaki yerimizle lakalı çok farklı bir noktaya gelmiş durumdayız bunu görmek istemeyenler olabilir. Görmek istemeyenler arasında ülkemizdeki bazı kişiler de oluyor. Ama dünyada buradaki bu organizasyonlar ile beraber herkes bunu görmüş olacak.” şeklinde konuştu.
“Türkiye dünyaya demokrasinin millet tarafından nasıl korunabileceğini gösterdi”
15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan süreci de anlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Bu yaz Türkiye olarak zor bir dönemden geçtik. Bunları tekrar dile getirmek hatırlatmak istemiyorum. Türkiye tüm dünyaya demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün millet tarafından nasıl korunabileceğinin ve korunması gerektiğinin örneğini verdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın çağrısı ile Türkiye Cumhuriyetindeki yaşayan her bir vatandaş demokrasisine, ülkesine milletine ve bayrağına sahip çıktı. Bu dünyaya ileriki dönemler içerisinde anlatılabilecek en büyük destanlardan birisidir" dedi. Bu  başarının nasıl gerçekleştiğini en iyi şekilde anlatan kurumlardan birinin  de Türk Hava Yolları olduğuna dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç," Çünkü Türk Hava Yolları'nın tüm uçuşlarında yaşanmış olağanüstü dönemin fotoğraflar ile görsellerle anlatılmış halini tüm yolcularını gösterme imkanı oldu. Ayrıca Türk Hava Yolları’na yapmış oldukları hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye bu yaz çok zor bir dönemden geçti. Ama Türkiye tüm dünyaya ne kadar kuvvetli bir demokrasiye ve ne kadar kuvvetli bir birliği sahip olduğunu haykırdı. Bunu görmemiz bunu anlatmamız ve tüm dünyaya ülkemizin içerisindeki olumsuzlukları yaşatmak isteyenlerin kim olduğunu en iyi şekilde ortaya koymamız gerekiyor. Milletimiz görevini en iyi şekilde yerine getirdi. Ülkesine ve demokrasisine ve sahip çıktı. Görev bizde.” diye konuştu.
''Kupa Türk takımında İstanbul'da kalsın''
Euroleague'de 4 takımımızın yer almasının önemli bir başarı olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:
“Berlin'de Fenerbahçe'nin CSK Moskava ile yaptığı maçta çok heyecanlı anlar yaşadı.  Orada da bir son saniye yaşandı. İnşallah bu son saniyeler artık bizim lehimize dönerek yaşansın İstanbul'da. Türk Hava Yolları sponsorluğunda İstanbul’da yapılacak olan finalin sonucunda da kupa bir Türk takımında İstanbul'da kalsın.İstanbul'un tarihinden gelen değeri herhalde anlatmamıza gerek yok. İstanbul'a gelecek olan misafirlerimizin Türk misafirperverliği ile İstanbul'un ve Türkiye'nin tarihine en iyi şekilde ağırlanacağından bizim hiç bir şüphemiz yok. Gelecek olanların da böyle ağırlanacak olduklarını bildiklerinden Türkiye’yi tercih ettiklerinden eminim. Gelecek olan taraftarlar İstanbul’un, Türkiye’nin güzelliklerini görecekler. Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan bir ricamız olacak. Gelecek misafirlerimizin çoğu İstanbul için Türkiye’ye gelecekler ama Türk Hava Yolları gibi bir ulaşım ağının elimizde olmasından ve aynı zamanda inşa edilen karayolları ve demir yolları ağı elimizde olduğundan bunları da bir göstermemiz gerekiyor. Bunu bahane ederek İstanbul’a gelmişken, Türkiye’nin farklı yerlerine turnuvanın arkasında ve önünde paket turlar yapmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Hem ülkemizin güzelliklerini daha fazla tanıtmış oluruz hem de gelen misafirlerimizi sadece basketbolun İstanbul’daki güzelliğiyle değil; Türkiye’nin her bir yanındaki güzellikle ağırlamış oluruz diye düşünüyorum. Bu bir fırsattır.”
“Türkiye’nin gücünü bu tip organizasyonlarda ortaya koyuyoruz”
Türkiye’nin uluslar arası camia içerisindeki yerinin algısıyla ilgili günümüzde bazı olumsuz çalışmaların yapıldığını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye’nin gücünün ne olduğunu işte bu tip organizasyonlarla ortaya koyuyoruz. Diyebilirsiniz ki;  ‘Bu organizasyon için bir araya gelip bu kadar yoğun bir program yapmak gerçekten güzel ama neden bu kadar önem atfedildi buna?’ Şundan dolayı önem atfediliyor; Bizim tarihimizden gelen bir misafirperverliğimiz var ve Türkiye’ye gelen herkes bunu yaşıyor. Bunu yaşanacağını göstermek de bizim tarihimize, kültürümüze ve medeniyetimize karşı bir görevimiz. Onun için biz buradayız. Elimizden geldiği kadar tüm bu çalışmaları destekleyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın bu noktadaki talimatları açıktır. Milletimizin bize vermiş olduğu talimat açıktır; ‘Ülkemizi ve milletimizi dünyada en iyi şekilde temsil edip, bizi en iyi şekilde dünyaya anlatın.’ Bunu dedikten sonra tabii burada takımlarımıza da büyük görev düşüyor. Çünkü tabii ki sportmenlik, centilmenlik olacak. En iyi olan, en iyi oynayan kazanacak. Ama ben diyorum ki inşallah en iyi oynayan bizim takımlarımızdan biri olur. Burada tarafsızlığımı kenara koymak durumundayım. İnşallah bizim Türk takımlarımızdan birisi finali kazanır. O heyecanı hep beraber inşallah yaşayacağız” dedi.
“Büyük İşlere İmza Atacağız”
Türkiye’nin önümüzdeki dönem içerisinde büyük organizasyonlara imza atacağını belirten Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
“Türkiye’de büyük organizasyonlar yapılacak. EYOWF olsun, İşitme Engelliler Olimpiyatları olsun birisi Erzurum’da diğeri Samsun’da olacak. Bunun haricinde birçok uluslar arası organizasyonu başarıyla yapmış bir ülkeyiz. Son Olimpiyatlarda ve Paralimpik oyunlarından gördük ki gerçekten Türkiye artık hem organizasyon yapma kabiliyeti konusunda hem de aynı zamanda alt yapı konusunda çok farklı bir noktaya geldi. Bunu tüm dünyada artık kabul ediyor. Bunu tüm dünyaya duyuran hem Türk Hava Yolları’na hem Euroleague’e, tüm basketbol camiamıza, emeği geçen herkese, yerel yönetimlerimize ve mülki idarelerimize teşekkür ediyorum. Şunu çok iyi bilin ki 2017 Euroleague Finalleri bugüne dek yaşanmış olan Euroleague Finallerinin en güzeli olacaktır. Çünkü İstanbul’da, Türkiye’de olacak. Hepinize katılımınız için teşekkür ediyorum ve çalışmalarınız da başarılar dilerim.”
Konuşmaların ardından Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 2017 Dörtlü Final Organizasyonunun İstanbul'da yapılacak olması nedeniyle düzenlenen imza törenine geçildi. THY Avrupa Ligi'nde 2017 Dörtlü Final Organizasyonu 19-21 Mayıs 2017'de İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılacak.