BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ “AA YILIN FOTOĞRAFLARI” OYLAMASINA KATILDI

16 Aralık 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak, haber, yaşam ve spor kategorilerinde birer fotoğraf oyladı.
Haber kategorisinde, Münir Zakiroğlu'nun çektiği ve FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek için Taksim meydanında toplanan vatandaşların yer aldığı fotoğrafı seçen Bakan Çağatay Kılıç, "Bu, 15 Temmuz gecesi vatandaşlarımızın, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına verdiği cevabı gösteren en önemli kare. Toplumun her kesiminden insan var ve o gece milletimizin ortaya neler koyduğunu gösteren bir kare" diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, yaşam kategorisinde Andrei Pungovschi'nin elinden çıkan bir kareyi oyladı. Yunanistan'daki çadır kentte bulunan çocukların, kendileri için düzenlenen bir etkinlik sırasındaki şaşkınlık ve mutluluklarını yansıtan fotoğrafla ilgili Bakan Çağatay Kılıç, "Çocukların yüz ifadeleri, ne kadar masum olduklarını çok net gösteriyor ama detaylara baktığınızda ne kadar zor şartlarda yaşadıklarını görüyorsunuz" değerlendirmesinde bulundu.  
Spor kategorisinde ise Volkan Furuncu'nun, ABD'nin Kentucky eyaletinin Louisville kentinde, vefat eden efsanevi boksör Muhammed Ali'yi uğurlamak için yapılan hazırlıklar sırasında çektiği fotoğrafı beğenen Bakan Çağatay Kılıç, "Bence bu yılın en önemli spor olayı, Muhammed Ali'nin vefatıydı" dedi.