BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ FUTBOL GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

25 Mart 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, A Milli Futbol Takımını, Finlandiya karşısında aldığı galibiyet ve oynadığı futboldan dolayı tebrik ederken, "Tüm Türkiye, Takımımızın iştahını, gücünü ve ortaya koymuş olduğu futbolu gördü. Bu gruptan çıkabileceğimizi düşünüyorum. Maçı izleyen Sayın Cumhurbaşkanımız da takımın hırsından ve ortaya koymuş olduğu futboldan memnun" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, futbol maçlarında uygulanması düşünülen Video Hakem Sistemini 'birçok tartışmayı ortadan kaldırabilecek güzel bir düşünce' olarak nitelendirdi. 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda A Milli Futbol Takımı'nın Finlandiya karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetle gücünü ortaya koyduğunu belirterek, Milli Takımın gruptan çıkacağını ve 2018 Dünya Kupası'na katılacaklarına inandığını söyledi.
Referandum çalışmaları için Samsun’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 24 TV canlı yayınında Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel'in sorularını yanıtladı. 
"Bu gruptan çıkabileceğimizi düşünüyorum"
A Milli Futbol Takımı'nı, Finlandiya karşısında aldığı galibiyet ve oynadığı futboldan dolayı tebrik eden Bakan Çağatay Kılıç, "Tüm Türkiye, Takımımızın iştahını, gücünü ve ortaya koymuş olduğu futbolu gördü. Bu anlamda tüm sporcu kardeşlerimize, futbolcu kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Teknik kadroya, Fatih Hocaya bu ortaya koymuş oldukları yönetim ve çaba için teşekkür ediyoruz. Federasyonumuza bu noktada başarılar diliyoruz. Tüm Türkiye olarak tabii ümidimiz, isteğimiz A Milli Futbol Takımımızın Dünya Şampiyonasında bu gruptan çıkması, ben çıkabileceğimizi düşünüyorum. Avrupa Futbol Şampiyonasına gidişimizi hatırlayalım. Dolayısıyla inşallah böyle yoğun bir tempoyla, iyi bir hazırlıkla bunu Allah’ın izniyle başaracağız." diye konuştu. 
"Cumhurbaşkanı Erdoğan takımın hırsından ve ortaya koymuş olduğu futboldan memnun"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yoğun gündemi içerisinde Milli Maçı izlemek için tribünde olduğunu ve oyunculara destek verdiğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Dün gerçekten çok güzel bir akşamdı. Sayın Cumhurbaşkanımız da gerçekten böyle gündemin yoğun akışı içerisinde şöyle iki saat kadar farklı bir atmosferde, güzel bir atmosferde seyircinin yoğun olarak destek verdiği, takımımızın iyi futbol oynadığı bir güzel atmosferde vakit geçirme imkanı buldu. Maç kritiğini yapmadık açıkçası, ama şu var: Takımın hırsından ve ortaya koymuş olduğu futboldan memnun. İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde de aynı bu şekilde devam etmesini ümit ediyoruz. Yakından takip ediyor yani onu bilin, futbolcuları tek tek biliyor. Oradaki hatta böyle bazen, şimdi tam tabii yukarıdan görüyorsunuz, orada sağda veya solda bazen boşta kalan futbolcular oluyor, oraya pas atılması konusunda tabii böyle bir heyecanı oluyor." dedi.  
Bakan Çağatay Kılıç, Video Hakem Uygulaması ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu.
"Güzel bir düşünce, birçok tartışmayı ortadan kaldırabilecek bir durum"
Video Hakem Uygulamasını 'güzel bir düşünce olarak' nitelendiren Bakan Çağatay Kılıç, "Şu anda deneme safhasında olan bir girişim ve bununla alakalı birtakım veriler tabii ki toplanacak, yani bir günde geçemiyorsunuz buna veya bir günde geçmeniz de doğru değil, çünkü burada yapılması gereken araştırmalar var. Hatırlayın dünya kupasında Maradona, bir gol atmıştı Dünya Kupasında ve oradan şampiyonluğa gitmişti. Top çizgiden geçti mi - geçmedi mi? tartışmaları... İngiltere ile Almanya arasında oynanan maçta da çizgi tartışması yaşanmıştı. Bunları engelleyebilmesi için aslında bu anlamda güzel bir düşünce olduğunu, iyi bir düşünce olduğunu ben de düşünüyorum. Bu noktada ama dediğim gibi verileri elde edip denemelerini yapıp ona göre bunu uygulamak lazım. FIFA’nın da, UEFA’nın da şu anda zaten yol almaya çalıştığı, götürmeye çalıştığı bu. Yani iyi bir hazırlık dönemi, eksilerini-artılarını iyi ortaya koyup belki de geliştirilmesi gereken teknik anlamdaki yapıları iyi değerlendirip, çünkü değişiklikler de yapılması gerekiyor, çünkü bu aynı zamanda bilgisayar sisteminin de yazılımıyla alakalı yapılacak bir şey. Ama birçok tartışmayı engelleyebilecek, birçok tartışmayı ortadan kaldırabilecek bir durum." diye konuştu.  
"Video Hakem Uygulaması farklı branşlarda kullanılıyor"
Bakan Çağatay Kılıç, Video Hakem Uygulaması ile ilgili Bakanlık, Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı’nın ortak çalışması olduğunu belirterek, "Onlarla bir araya geliyoruz, bizden de bazı taleplerde bulunuyorlar. Yapılması gereken konularla ilgili istişareleri yapıyoruz, inşallah tüm paydaşların da umutlu bir şekilde ve huzurlu bir şekilde kullanabilecekleri bir sistem ortaya çıkmasıyla bunu daha iyiye taşıyabiliriz. Aşırı tartışmalı bazı durumlar oluyor. Hata olabilir, bazen sizin lehinize olur-aleyhinize olur, ama çok bariz bazı şeyler var, örneğin işte gol çizgileri veya ceza sahasının içerisinde meydana gelen bazı olaylardaki penaltıya varacak bazı kararlar gibi böyle bazı durumlarda devreye girebilecek olan çünkü farklı branşlarda kullanılıyor. Bazı salon müsabakalarında, şu anda da Yaşar Doğu Spor Salonunun içerisindeyiz Samsun’da, kullanılıyor, dolayısıyla kullanılmayan bir şey değil başka branşlarda. İnşallah uyarlayarak yolumuza devam edebiliriz." ifadelerini kullandı.