SAMSUN'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ

28 Eylül 2014

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Rabbimin verdiği güçle ve hükümetteki bütün arkadaşlarımızla, bütün bakan arkadaşlarımızla bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. AK Parti hükümetleri her zaman ve her şart altında Samsun'a büyük hizmetler yapmıştır, bundan sonra da yapmaya devam edecektir" dedi.

 Bakan Çağatay Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı Kurtuluş Yolu'ndaki Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Samsun'un müstesna günlerinden birini yaşadığını söyledi.

Samsun'un "başlangıçların şehri" olduğunu aktaran Bakan Çağatay Kılıç, ilk adımların şehri olmaktan gurur duyduklarını belirtti.
Bugün Samsun'da güzel ve bereketli bir hava olduğunu dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, "Uzun zamandır yağmur bekliyorduk. Başbakanımız bereketiyle geldi ve Samsun'umuzda bugün bereketli bir gün yaşıyoruz. İnşallah bugün yapacağımız toplu açılışlarla bugüne kadar yapılan hükümet çalışmalarının nasıl olduğunu görüp bundan sonra devamını getirmek için daha da şevkle çalışacağız. Beraber çalışacağız, birlikte çalışacağız" diye konuştu.
Samsun'u en üst seviyede temsil etmek için gece gündüz çalıştıklarına değinen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başbakanımızın Samsun'a vermiş olduğu önemi zaten bugün buraya gelerek, yoğun programı içerisinde ilk kez Samsun'a başbakan olarak bu kadar hızlı şekilde gelmesiyle ortaya koymuş durumda. Bize düşen görev bundan sonra bize gösterdiği bu güvene layık olarak Samsun'umuzu en iyi şekilde, en güzel şekilde temsil edip en iyi şekilde geliştirmektir. Başbakanımızın burada olmasıyla bir müjdeyi de bugün yapmak istiyoruz. Biliyorsunuz İlkadım sınırları içinde bir atletizm pistimiz var. Bu atletizm pistimiz artık cevap veremiyor. Biz dedik ki Başbakanımızın da burada olduğu günde bu müjdeyi verelim. Burayı yeniden ele alıyoruz. İhya edeceğiz ve halkımızın kullanımına sunacağız. Tamamen yenilenmiş olarak da 2017'deki işitme engelliler olimpiyatlarının yapılması için bu mekan hazır olacak. Bu müjdeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum."

"Samsun'u mahcup etmeyeceğiz"
Samsun'da birçok alanda çalışmalar yapıldığını anlatan Kılıç, bu çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.
Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:
"Biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı sürecini de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Samsun'dan, İlkadım'dan başlattı. Başbakanımız ilk açılışlarını ve ilk öğretim açılışını Samsun'dan yaptı. Samsun'un ne kadar önemli olduğunu ve ne kadar değerli olduğunu işte bu kadar açık bir şekilde dile getirmenin herhalde başka bir yolu yoktur. Onun için bize düşen Samsun'a yakışır şekilde, şehrimizin üzerimizde olan hakkına yakışır şekilde hizmet etmektir. Ümit ediyorum ki Rabbimin verdiği güçle ve hükümetteki bütün arkadaşlarımızla, bütün bakan arkadaşlarımızla bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. AK Parti hükümetleri her zaman ve her şart altında Samsun'a büyük hizmetler yapmıştır, bundan sonra da yapmaya devam edecektir."
Bakan Çağatay Kılıç, "Samsun hiçbir zaman bizi mahcup etmedi, biz de Samsun'u mahcup etmeyeceğiz" sözleriyle konuşmasını tamamladı.