BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ; DOĞU KARADENİZ’E 10 MİLYAR LİRAYI AŞAN YATIRIM YAPILACAK

21 Şubat 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, önlerine hedef olarak koydukları ve hayalini gördükleri Türkiye'ye hep beraber yürüyeceklerini söyledi.

 Kağıthane'deki Yahya Kemal Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen Samsun Dernekleri Federasyonu 10. Yıl Kutlama ile Samsun Şöleni'ne katılan Kılıç, Doğu Karadeniz'e 10 milyar lirayı aşkın yatırım yapacaklarını ve bu yatırımların içindeki en önemli payı Samsun'un alacağını ifade etti.

Samsun'un birçok farklı projede ve yatırımda kendine yakışır şekilde farklı noktalarda ilerleyeceğini belirten Bakan Kılıç, "Ankara-Samsun hızlı tren projesini de programa aldık. En kısa sürede Ankara ile Samsun'u bağlayacağız. Bütün bu Türkiye'nin gücüne, Samsun'un gücüne yakışan yatırımların en önemli unsuru 2002 yılında yapılan genel seçimlerde görev başına gelen AK Parti iktidarları ve kurucu genel başkanı, şu anki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. 
Sloganımız 'Durmak yok, yola devam', bu şekilde devam edecek" diye konuştu.
Dertlerinin Türkiye olduğunu kaydeden Akif Çağatay Kılıç, şunları söyledi:
"Yapacağımız işlerle ilgili kaynağımız sorulduğunda ve 'kaynak Türkiye' dediğimizde inanmadılar. Kendimize hedef koyduğumuz, hayalini gördüğümüz Türkiye'ye hep beraber yürüyeceğiz. Türkiye'de yakın zamanda, cumhuriyet tarihinde ilk kez halk, yani cumhur başkanını seçti. 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sizlerin oylarıyla seçildi. Fakat önemli olan bir şey daha var. 11. Cumhurbaşkanımızdan 12. Cumhurbaşkanımıza devir teslim töreninde farklı atmosferler yaşandı. Türkiye'nin büyüklüğüne, gücüne ve tarihine yakışır şekilde devir teslim töreni yapıldı. Türkiye'de bir ay içinde genel başkan, başbakan ve cumhurbaşkanı devir teslim töreni yapıldı. Türkiye'de hiçbir şey yaşanmadı. Olağanüstü olan tek şey partinin olağanüstü toplantısının olağanüstü olmasıydı."
Kılıç, 20 yıl öncesinde Türkiye'de makamların değiştiği zamanlarda büyük olayların olduğunu ve sıkıntıların yaşandığını vurgulayarak, "Bitmeyen seçim turları yapılırdı. Siyasi istikrarın mimarı sizlersiniz. Sizin desteğinizle görev başında olan AK Parti'dir" diye konuştu.
- "Halka hizmet için siyaset yapılır"
Seçimin yaklaştığına ve birçok kişinin siyaset yolunda niyet ettiğine dikkati çeken Bakan Kılıç, AK Parti'de siyaset yapacakların sadece halka hizmet için siyaset yapabileceğini dile getirdi.
"Ankara'da oturmak yok" diyen Akif Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Siyaset anlayışımızda Ankara'da oturmak yok. Ankara'da oturanlar başkaları. Biz sürekli halkın içindeyiz. Siyaset anlayışımızda halkın yanında olmak vardır. Seçim olmadığı zaman da halkımızın yanındayız. Seçilmek bizim için hizmetin başlangıç noktası. Bizim anlayışımızda hizmet ondan sonra başlıyor. 1994'te başladı. Belediyecilikle başladı. Oradan edinilen tecrübeyle ülkemizin ufku genişledi."
Gençliğe güvendiklerini vurgulayan Kılıç, "Biz size güveniyoruz. Ancak ve ancak birlik içinde yürüdüğümüz zaman başarılı olabiliriz. Biz sizlerle beraber yürümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Gençliğin ve milletin çok kuvvetli olduğunu anlatan Kılıç, şunları söyledi:
"Bir zamanlar dendi ki 'Türkiye şunu yapamaz, bunu yapamaz. Sizler şurada olamazsınız, burada olamazsınız' Biz ne dedik? Türkiye, bölgesinde güçlü ülkedir, söz sahibi ülkedir, medeniyeti derin bir ülkedir. Dolayısıyla her konuda söyleyecek bir sözü vardır. Şu anda dünyanın birçok yerinde, komşularımızla yaşanan sıkıntıları biz öngörmüştük. Uluslararası camialara, 'bu politikalarla huzur olmaz' demiştik. Şimdi aradan 3-4 sene geçtikten sonra birçok yerden 'Türkiye haklıydı' dendi. Geçmişten aldığımız tecrübeyle, geleceğe bakışımız bu şekildedir."
- "Boş şeylerle yıllarca oyalamışlar"
Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin çok sağlam olduğuna vurgu yapan Kılıç, "Yıllarca Türkiye'de 'üniversitelerde, devlet mekanlarında başörtülü kardeşlerimiz olursa ülke bölünür' dendi. Şu anda başörtülü, başörtüsüz kardeşlerimiz üniversitelerde, devlet dairelerinde beraber çalışıyorlar. Ülkede herhangi bir ayrım var mı? Demek ki boş şeylerle yıllarca oyalamışlar" diye konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti'nin meşalesinin Samsun'da yakıldığını kaydeden Akif Çağatay Kılıç, "Başbakanımız Samsun'u meşale şehri ilan etti. Cumhurbaşkanımız, cumhurbaşkanlığı kampanyasını Samsun'da başlattı. 1919'da Gazi Mustafa Kemal, Türkiye'nin bağımsızlığını Samsun'da başlattı. Samsun, istiklalin ve istikbalin şehridir" dedi.
Bakan Kılıç, Ege Üniversitesi'nde iki grup arasında yaşanan çatışmada hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu'nu da anarak, "Ege Üniversitesi'nde öğrencilerimiz arasındaki maalesef çatışmada vefat eden genç kardeşimiz Fırat Çakıroğlu'na tekrar rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Her gencimiz değerlidir" ifadelerini kullandı.
Şölene katılan Samsunlulara da seslenen Kılıç, "Bir dahaki toplantıyı Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapıyoruz. Daha büyük mekanlarda, daha büyük alanlarda bu güzel şölenleri, birliktelikleri yaşatmamız gerekiyor. İnşallah önümüzdeki aylarda Sinan Erdem'de bir araya geleceğiz" şeklinde konuştu.