BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, SEL BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

02 Ağustos 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'un Salıpazarı ve Terme ilçelerinde etkili sağanak nedeniyle selden zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu.

 ‘Yaraları en hızlı şekilde saracağız’
Terme ve Salıpazarı ilçelerinde hayatı olumsuz etkileyen şiddetli yağış sonrasında gerçekleştirilen çalışmaları yerinde takip eden Bakan Çağatay Kılıç, dün gece bölgede evlerinde mahsur kalan 8 vatandaşın emniyetli bir yere yerleştirildiğini söyledi.
Bölgede herhangi bir can kaybının olmadığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Tabii ki bazı maddi zararlar mevcut. AFAD'ın hasar tespit ekipleri de şu anda buradalar. Çalışmalarına başlamış durumdalar. Bir yandan da devlet su işlerimiz, dereler ve çaylar nezdinde birikmiş olan kütükleri, derenin içerisinden gelen molozları topluma adına bir çalışma içerisindeler. Çevredeki bütün iş makineleri buraya geldi ve destekte bulunuyor. Çevredeki ilçe belediyelerimiz destek veriyor" dedi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edindikleri bilgiye göre, bölgede bugün öğleden sonra yoğun bir yağışın olma ihtimalinin bulunduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Buradaki vatandaşlarımızın dikkatli olması konusunda arkadaşlarımız uyarılarını yapıyor. DSİ de yağış gelme ihtimaline karşı, buradaki çayların, nehrin akışını sağlamaya çalışıyor. Bunun için ciddi bir çalışma içerisindeler" ifadelerini kullandı.
"Mala gelen zarar yerine konur. Bu konuda da devletimizin gücü yerindedir" diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu anlamda yapılan tespitler sonrasında kanunlar çerçevesinde zaten gerekli çalışmalar yapılacak. Vali Bey burada, biz buradayız, milletvekillerimiz burada. Dolayısıyla devletin bütün kurumları şu anda işinin başında.Tabii ki bazı duygusal yoğunluğu olan vatandaşlarımızın tepkileri olacaktır. Bu anlamda da biz onlara yardımcı olmak için buradayız. Çalışmalarımız 24 saat boyunca burası toparlanıncaya kadar devam edecek. Hepimize geçmiş olsun. Biz buradaki yaraları sarmak için elimizden geleni en hızlı şekilde gerçekleştireceğiz. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Tekrar herkese geçmiş olsun diyorum ve buradaki yaraların en kısa zaman içerisinde sarılmasını ümit ediyorum."